Netflix Türkiye, 2019'un en popüler içeriklerini duyurdu: 10 dizi, 10 film, 10 belgesel

2019’da yayımlanan yapımları baz alan listede en ilgi gören dizi Atiye oldu

(Fotoğraflar: Netflix Türkiye)

Netflix Türkiye 2019’da yayımladığı en popüler 10 dizi, 10 film ve 10 belgeseli açıkladı.

Listeler hazırlanırken dizi, film ve belgeselleri 28 gün içinde en az 2 dakika izleyenler baz alındı. Dizilerin popüler sezonlarının istatistiklerine de bakan Netflix, sonuçları sosyal medyada paylaştı.

2019’da çıkan en popüler 10 dizi

 

1 – Atiye

İstanbul’da bir ressam, çıktığı kişisel yolculukta Anadolu’daki arkeolojik bir alana dair evrensel sırları ve bu alanın kendi geçmişiyle ilişkisini ortaya çıkarır. Dizinin başrollerinde Beren Saat ve Mehmet Günsür yer alıyor.

2 – La casa de papel

Profesörün, İspanyol Kraliyet Darphanesi'ni hedef alan büyük soygun için genç bir kadın soyguncu ve 7 suçluyu işe almasıyla başlayan macera üçüncü sezonuyla devam ediyor. 

3 – The Witcher

Mutasyona uğramış canavar avcısı Rivyalı Geralt, insanların çoğunlukla yaratıklardan daha uğursuz olduğu, karmaşa içindeki bir dünyada kaderine doğru yol alır.

4 – Hakan: Muhafız

Günümüz İstanbul’unda yaşayan ve kadim bir gizli birlikle bağını keşfeden genç adam, şehri ölümsüz bir düşmandan kurtarmak için maceraya atılır.

5 – Stranger Things 3

Netflix'in en çok izlenen dizisi ünvanını alan Stranger Things üçüncü sezonuyla izleyicinin karşısına çıkıyor. Yaz, yeni işler ve filizlenen bir aşkla gelir. Ama Dustin’in radyosu Rusça bir yayın yakalayıp Will bir şeylerin yanlış gittiğini hissedince hava değişir.

6 – Black Mirror

Distopik hikayelere odaklanan dizi üç bölümden oluşan 5. sezonuyla 5 Haziran’da yayımlandı. İlk bölüm, en sevdikleri bilgisayar oyununun sanal gerçeklik eklentisinde yeniden buluşan eski üniversite arkadaşlarının hikayesini ele alıyor. 

7 – Sex Education

Özgüvensiz Otis terapist annesi sayesinde cinsel tavsiyeler hakkında her şeyi bilmektedir. Öyle ki asi Maeve ona okulda bir seks terapisi kliniği açmayı teklif eder.

8 – The Umbrella Academy

Babalarının ölümüyle yeniden bir araya gelen sıradışı yeteneklere sahip kardeşler, şaşırtıcı aile sırlarını ve insanlığı bekleyen yakın bir tehdidi açığa çıkarır.

9 – The I-Land

Hafızaları silinen ve birlikte bir adaya bırakılan bir grup yabancı, zorlu koşullarda hayatta kalmak için savaşır ve sıkışıp kaldıkları adayla mücadele eder.

10 – You

İkinci sezonuyla izleyicinin karşısına çıkan dizide yaslı Beck çareyi terapide bulur. Bu, Joe’nun da aynı şeyi farklı nedenlerle yapmasına sebep olur.

2019’da çıkan en popüler 10 film

 

1 – Organize İşler: Sazan Sarmalı

Kızı ve damadı bir dolandırıcılık kurbanı olduğunda İstanbullu üçkağıtçı Asım Noyan, yasadışı bahis dünyasından deli fişek bir patronla karşı karşıya gelir.

2 – The Irishman

Suç ailesine girip emirlere uydu, sırlar sakladı ve tarihi etkiledi. Martin Scorsese’den epik bir güç ve sadakat öyküsü.

3 – 6 Underground

Ölmüş numarası yapan teknoloji milyarderi, zalim bir diktatörü alaşağı edecek cüretkar ve kanlı görev için uluslararası ajanlardan oluşan bir grup kurar.

4 – Müslüm

Acılı bir çocukluk geçiren Müslüm Gürses’in çok sevilen bir efsane haline gelişinin hikayesi.

5 – Aykut Enişte

Düğünü öncesi dükkanı soyulunca beş parasız kalan bir esnaf, girdiği maddi sıkıntıdan ikinci bir aileye damak olarak kurtulmayı dener.

6 – Hedefim Sensin

Geveze mizacı yüzünden başı derde giren talihsiz çiğ köfte satıcısı, İstanbul’dan kaçar ve güzel bir adada yeni bir hayata başlar.

7 – Murder Mystery

Gecikmiş bir balayı. Şaşırtıcı bir suç. Oda dolusu şüpheli. Bu, Nick ve Audrey’in en iyi tatili.

8 – Arif V 216

Uzayda 1960’lara doğru yol alan Arif, insan olma hayali kuran robot arkadaşını ve dünyayı karanlık bir gelecekten kurtarmalıdır.

9 – Triple Frontier

Özel kuvvetler eski mensubu 5 arkadaşın Güney Amerikalı bir uyuşturucu baronunu devirmek için tekrar bir araya gelmesi, istenmeyen bir dizi sonucu beraberinde getirir.

10 – I Am Mother

İnsan soyunun tükenmesinin ardından anaç bir droid tarafından yetiştirilen genç kız, başka bir insanla karşılaşır ve tüm dünyası altüst olur.

2019’da çıkan en popüler 10 belgesel

 

1 – Gezegenimiz

Okyanusta halı bombardımanı taktiğiyle avlanan kuşlardan, Serengeti’nin vahşi köpeklerinden kaçan Afrika antiloplarına, gezegenin nefes kesen çeşitliliği gözler önüne seriliyor.

2 – II. Dünya Savaşı’nın En Önemli Olayları

Renki çekimler içeren bu belgesel dizisinde Pearl Harbor saldırısından D-Day çıkarmasına kadar 2. Dünya Savaşı’nın en önemli olayları ele alınıyor.

3 – The Great Hack

Belgeselde, 2016 ABD Başkanlık seçiminin ardından Cambridge Analytica adlı veri şirketinin nasıl sosyal medyanın karanlık yönünün sembolü haline geldiği anlatılıyor.

4 – Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

Bill Gates’in zihnine bir yolculuk. Milyarder iş adamı, kendisini etkileyen kişilerden ve kovalamaya devam ettiği cüretkar hedeflerden bahsediyor.

5 – Homecoming: A film by Beyonce

Beyonce’nin 2018 Coachella performansına yakından bir bakış.

6 – The Mind, Explained

Belgesel, rüya görmekten kaygı bozukluklarına, izleyicilerin beynin nasıl işlediğini keşfetmesini amaçlıyor.

7 – Formula 1: Drive to Survive

Formula 1’in kıyasıya rekabetle dolu bir sezonunda pilotlar, yöneticiler ve takım sahipleri hayatı hem pistte hem de pist dışında hızlı yaşıyor.

8 – Kedilere Bulaşmayın: İnternette Katil Avı

Sapkın bir suçlunun dehşet verici videolar paylaşmasının ardından insan avına çıkan bir grup amatör internet dedektifi, karanlık yeraltı dünyasının içine çekilir.

9 – Street Food: Volume 1: Asia

Belgesel izleyiciyi sokak yemekleri üzerine küresel bir kültür yolculuğuna çıkarıp leziz yemekleri yapan kişilerin öykülerini keşfetmeye davet ediyor.

10 – The Last Czars

20. yüzyılın başlarında sosyal ayaklanma Rusya’yı sardığında Çar II. Nikolay’ın değişime direnmesi bir devrim başlatır.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU