Bakan Kurum: Boğaz'da kaza yapan gemi petrol veya kimyasal madde yüklü de olabilirdi

Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma ve kurtarma projesidir, Boğaz'ın özgürlük projesidir" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul tartışmaları sürerken İstanbul Boğazı'nda yaşanan gemi kazasıyla ilgili konuştu.

Kurum, "Petrol veya kimyasal madde yüklü bir gemi de olabilirdi. Bu durumda felaketin boyutları çok daha yüksek olacaktı. Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma ve kurtarma projesidir, Boğaz'ın özgürlük projesidir." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurum, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen Denizli Daraltılmış Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kanal İstanbul Projesi'ne değinerek, Türkiye'yi hem bölgesinde hem de dünyada lider olacak, dünya ticaretinde öne çıkaracak ve İstanbul Boğazı'mızın konumunu koruyacak Kanal İstanbul Projesi ÇED raporunu tamamladık. Vatandaşlarımızın, kurum kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin görüşlerine sunduk." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, Liberya bandıralı dev bir konteyner gemisinin dün Rumeli Hisarı kıyılarında karaya vurduğunu anımsatarak şunları kaydetti:

Bu, petrol veya kimyasal madde yüklü bir gemi de olabilirdi. Bu durumda felaketin boyutları çok daha yüksek olacaktı. Bu nedenle Kanal İstanbul Projesi ülkemiz için olmazsa olmaz bir projedir. Onun için her defasında söylüyorum; Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma ve kurtarma projesidir, Boğaz'ın özgürlük projesidir. 18 yılda sizlerin destekleriyle, milletimizin destekleriyle birçok projeyi gerçekleştirdik, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. İnşallah Kanal İstanbul'u da sizlerin desteğiyle gerçekleştireceğiz.


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU