Anket sonucu: Kanal İstanbul'u istemeyenlerin oranı yüzde 72, yerli otomobilin yapılacağına inanmayanların oranı yüzde 54

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Artıbir Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, İstanbul halkının Kanal İstanbula karşı olduğunu belirterek, "Kanal İstanbul konusunda AK Parti’nin halkı ikna etmesi çok zor görünüyor" dedi

Kolaj: AA

Artıbir Araştırma, Kanal İstanbul ve yerli otomobille ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. 

T24'ün haberine göre, 500 kişiyle yapılan araştırmaya katılanların yüzde 72.4'ü Kanal İstanbul'un yapılmasına karşı çıkıyor. 


Ankette katılımcılara "Yerli otomobilin üretileceğine inanıyor musunuz?" sorusu da soruldu. Katılımcıların yüzde 53,8'i inanmadığını söylerken, 40,8'i ise inandığını belirtti.


"AK Parti'nin halkı ikna etmesi çok zor"

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Artıbir Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, İstanbul halkının Kanal İstanbula karşı olduğunu belirterek, "Kanal İstanbul konusunda AK Parti’nin halkı ikna etmesi çok zor görünüyor" dedi.

Kanal İstanbul tartışmasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, proje için referanduma gidilebileceğini belirtmişti. İmamoğlu'nun yanı sıra, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de referandum çağrısı yapmıştı. Konu hakkında açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise referandumun gündemlerinde olmadığını söylemişti.

Referandum konusunu da değerlendiren Artıbir Araştırma Genel Müdürü Çalışkaner, Kanal İstanbul için İstanbul'da referanduma gidildiği takdirde Ekrem İmamoğlu'nun büyük bir farkla kazanacağını savundu.

 

Independent Türkçe, T24

DAHA FAZLA HABER OKU