AK Parti Sözcüsü: Adana'daki sağanaktan zarar gören 3 bin 668 kişinin hesabına biner lira yatırıldı

Adana’da selden zarar gören 3 bin 668 kişi tespit edildi

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'daki sağanaktan zarar gören 3 bin 668 kişinin hesabına biner lira yatırıldığını bildirdi.

Çelik, Adana'daki sağanaktan etkilenen tarım alanlarının 123 bin 151 dekarının su altında olduğunu ifade ederek, "Bu suların çekilmesini bekliyoruz. Bu sular çekildikten sonra oradaki hasar da tespit edilerek vatandaşımızın zararının tazmin edilmesi için gerekli adımlar atılacak" dedi.

Okullarda oluşan zararın giderilmesi için 500 bin lira ödenek sağlandığını belirten Çelik, "Böylece zarar gören okullarda eğitim öğretimde aksamaya yol açmadan faaliyetin devam etmesi için gereken tedbirler alınmıştır" ifadesini kullandı.

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız üzerinden 4 merkez ilçeyi kapsayacak şekilde 2 bin konutluk bir kentsel dönüşüm de başlatıyoruz" diyen Ömer Çelik, şunları söyledi:

Adanamız'ın başına gelen bu felaketi hep beraber atlatacağız, yaraları saracağız. Cumhurbaşkanımız'ın açık talimatıdır, Adana'da hiçbir vatandaşımız mağdur olamayacak, herkes yanında devletin gücünü hissedecek. Devletimiz her bir vatandaşımızın, her bir hanemizin yanındadır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU