HDP Sözcüsü Kubilay: Libya'ya müdahale etmeyi doğru bulmuyoruz

HDP Sözcüsü Kubilay, Türkiye’nin Libya'daki siyasi krize müdahale etmesini doğru bulmadıklarını söyledi. Kubilay, “HDP, sorunların, bölge halklarının ortak çıkarlarını temel alan bir yaklaşımla diyalog ve müzakere yoluyla çözümünden yanadır" dedi

Fotoğraf: hdp.org.tr

HDP sözcüsü Günay Kubilay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “Libya'da süren iç savaş ve bölünmüşlüğün Türkiye vatandaşlarının tercihi olmadığını” söyledi. 

Hükümetin Ortadoğu ve Kuzey Afrika politikasını eleştiren Kubilay şöyle konuştu:

Libya'da barışçıl bir çözümden yanayız. Libya'daki siyasi krize müdahale etmeyi doğru bulmuyoruz. HDP, bölgesel sorunların, bölge halklarının ortak çıkarlarını temel alan bir yaklaşımın ışığında diyalog ve müzakere yoluyla çözümünde yanadır.

Kubilay, Kanal İstanbul Projesi için ise, "Proje hem ekonomik hem de ekolojik bir felakettir. Türkiye'nin geleceğini ipotek altına alacak bu çılgınlığa asla izin vermemeliyiz" dedi.

Asgari ücret belirleme yöntemi değişmelidir

Kubilay, açıklanan asgari ücret miktarının işçileri açlığa mahkum ettiğini, yapılan zammın çalışanlara hakaret olduğunu savunarak şunları kaydetti: 

 HDP olarak asgari ücretin 3 bin 200 lira olmasını ve işçinin vergiden muaf olması gerektiğini defaatle dile getirdik. Asgari ücret belirleme yöntemi değişmelidir. Bu ücret asla kabul edilemez. Asgari ücret en az 7 milyon ücretli çalışanı ve 150-20 milyon nüfusu ilgilendiren bir konudur.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU