“AK Parti iktidarıyla ‘İslamcı aydın’ kesim buharlaşıp ortadan kayboldu”

Mehmet Ocaktan: Günümüzdeki İslamcı entelektüellerin en bariz özelliği ise, iktidarın söylemlerini en küçük bir değişikliğe bile tabi tutmadan aynen tekrarlamalarıdır

Fotoğraf: YouTube

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Ocaktan, Karar gazetesinde kaleme aldığı yazıda iktidar sayesinde “İslamcı aydın” kesimin buharlaşıp ortadan kaybolduğu görüşünü dile getirdi.

Ocaktan, siyaseti besleyenin ülke aydınları olduğunu söylerken şu ifadeleri kullandı:

Maalesef AK Parti, siyasetini farklı ve derinlikli bir entelektüel birikim üzerine inşa edemediği gibi, sınırlı sayıdaki entelektüeli de “Tek vatan, Tek millet, Tek bayrak, Tek devlet” benzeri ulusalcı sembollerle kuşatarak entelektüel bir fukaralığa mahkum etmiştir. Ve artık var olduğunu sandığımız İslamcı entelektüeller de gücün arkasına saklanarak ya güce övgüler düzmekte, ya da Soğuk Savaş döneminden kalma “emperyalizm” benzeri söylemlerle goygoyculuk yapmaktadırlar.

“Günümüzdeki İslamcı entelektüellerin (eğer kaldıysa) en bariz özelliği ise, iktidarın söylemlerini en küçük bir değişikliğe bile tabi tutmadan aynen tekrarlamalarıdır” diye yazan Ocaktan, fikirlerini şöyle savundu:

Eğer iktidar memleketin bir ‘beka’ tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve bu yüzden İstiklal mücadelesi verdiğimizi söylüyorsa, İslamcı aydınlar bunu bir emir telakki edip en ön safta yerlerini almaktadırlar. Kendilerini iktidarla öylesine özdeşleştirmişlerdir ki, artık onlar için hakka-hukuka riayetsizliğin, insan hakları ihlallerinin, özgürlüklere yapılan baskıların bile hiçbir önemi yoktur.

 

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU