İYİ Partili Çıray'ın, "28 Şubat'ta ilk bayrak açan ve istifa eden siyasiydi" sözlerine Mehmet Ağar’dan yanıt: Erbakan'la helalleştik

Ağar’ın “Bu büyük milliyetçi muhafazakar iktidarı parçalamak için siyasi teşebbüsler var” ifadesine İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Çıray tepki gösterdi

Kolaj: Independent Türkçe

İlk olarak Independent Türkçe’nin gündeme getirdiği Mehmet Ağar'ın 28 Şubat sürecinde DYP'nin zayıflatıldığını savunarak "Milliyetçi muhafazakar iktidarı parçalamak istiyorlar" açıklamasına İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'dan tepki geldi.

Çıray, "Ağar, 28 Şubat sürecinde Refah-Yol'a karşı ilk bayrak açan siyasiydi” dedi.

Ağar, katıldığı Suriçi Grubu Platformu’nun gelenekselleşen pazar buluşmalarının sonuncusunda isim vermeden AK Parti'den ayrılarak yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu, parti kurma hazırlıklarını sürdüren Ali Babacan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ağar, Türkiye'deki darbeler öncesinde sağ partilerin zayıflatıldığını savunarak, bugün de AK Parti'nin içinden yeni partiler çıkarak zayıflatılmaya çalışıldığını iddia etti.

"Tıpkı geçmişte olduğu gibi, ortaya çıkan bu büyük milliyetçi muhafazakar iktidarı, paralamak ve parçalamak hususunda bir takım siyasi teşebbüslerin olduğunu görüyoruz" diyen Ağar, sözlerine şöyle devam etti:

Tabii ben geçmişte devlet hizmetinde olan kimseyi üzmek istemem. Ama onların da bizleri üzmemesini istemek hakkımız. Kişisel anlamda bir takım problemler olabilir. Kolaylıkla geldikleri makamlardan uzaklaşabilirler. Ama bütün bunları kendi kişisel davası haline getirmek suretiyle, milletimizin büyük bir çoğunluğunun kalbi safiyane ile destek verdiği bir yapıyı, karşı grupların etkisi altında kalarak ve işbirliği yaparak, burayı çökertmenin hiçbir anlamı yoktur.

Çıray’dan tepki: İlk bayrak açan siyasiydi

Ağar'a Twitter hesabından yanıt veren İYİ Partili Çıray, "Ağar, 28 Şubat 1997'deki post modern darbe öncesinde de DYP'nin zayıflatıldığını belirtti. Halbuki Sayın Ağar 28 Şubat sürecinde Refah-Yol'a karşı ilk bayrak açan ve İçişleri Bakanlığından, 'müsterih olsunlar, biz bu Cumhuriyeti sokakta bulmadık' diyerek istifa eden siyasiydi" dedi.

 

Ağar'dan Çıray'a yanıt: Erbakan'la helalleştik

Ağar, A Haber'de Canan Barlas ile Gündem programına katıldı Çıray'ın sözlerine yanıt verdi.  

Çıray’ın "Ağar, 28 Şubat sürecinde Refah-Yol'a karşı ilk bayrak açan siyasiydi"  sözlerini hatırlatan Ağar canlı yayında şunları söyledi:

Öyle değil o. Sayın Erbakan’ın başbakanlığında İçişleri Bakanı’ydım. Sayın Erbakan bakanlar kurulu toplantısında Libya seyahati gündeme geldiğinde ben kendisine istihbarat raporlarını okurum, bizim bakanlarımız orada ziyaretteyken Kaddafi Türkiye aleyhinde olağanüstü laflar etti. PKK’yı öven laflar etti’ dedim. ‘Siz lütfen buraya gitmeyin sizi de ülkeyi de rencide eder’ dedim. Konu kapandı. Ben sayın başbakanın bu seyahatten vazgeçtiğini düşündüm. Daha sonra olaylar oldu. Kendi partimin genel başkanı istifa etmemi isteyince öyle istifa ettim. Ben hayatım sonuna kadar DYP milletvekili olarak kaldım. Başkaları diğer partilere geçerken ben partim adına tüm oylamalara katıldım. Kaldı ki sonrasında Sayın Erbakan, yakın arkadaşları şahittir, beni aradı. ‘Sakın istifa etmeyin’ dedim. ‘Gensoru’yu versinler biz bunu reddederiz’ dedim. ‘Ondan sonra siz istifa edersiniz’ dedim. Bana ‘Hakkını helal et’ dedi. ‘Libya işinde sen haklıydın. Ben hata ettim’ dedi. ‘Estağfurullah efendim. Hatalı olan benim‘ dedim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU