İşyerinde enerjinizi artırmanın 6 yolu

Samantha Clayton'ın önerileri özellikle de masa başında çalışanların dengeli bir vücut kompozisyonuna ulaşmasına yardımcı olabilir

(Pikrepo)

Uzayan çalışma saatleri ve buna bağlı olarak artan stres yüzünden, çalışanların enerjisini ve performansını koruması giderek zorlaşıyor. Bu yüzden alanında uzman isimlerin ve kurumların hazırladığı öneriler de her geçen gün önem kazanıyor.

Samantha Clayton, çalışanların enerjisini yüksek tutmasını sağlayabilecek yöntem önerilerinde bulundu.

Sporcu performans uzmanı ve fitness eğitmeni Clayton, özellikle de masa başında çalışanların dengeli bir vücut kompozisyonuna ulaşmasına yardımcı olabilecek önerilerini şöyle sıraladı:

1. Doğru şekilde oturmaya çalışın

Sandalyenizi belinizi tam destekleyecek şekilde ayarlayın. Dizleriniz kalçanızdan biraz aşağıda olmalı ve ayaklarınız zemine düz basmalı. Ayaklarınız yere tam değmiyorsa, ayak taburesi kullanabilirsiniz. Klavyeyi kullanırken bileklerinizin ve kolunuzun zemine düz bir açı oluşturması için sandalye yüksekliğini de ayarlamalısınız. Dirsekleriniz vücudunuza bitişik durmalı ve kolunuz dirseğinizle L-şekli oluşturmalı. Bilgisayar ekran açısının düz bakabileceğiniz şekilde ayarlandığından ve boynunuzu eğmenize gerek kalmadığından emin olun.

2. Sık sık ayağa kalkın ve hareket edin

Telefonunuzu saat başı çalacak şekilde kurun ve her saat en az beş dakikayı sandalyede oturmadan geçirin. Mutlaka ofisten çıkmanız gerekmez. Sadece ayakta durmak bile kaslarınızdaki gerginliğin azalmasına ve kan dolaşımının artmasına yardımcı olur.

3. Gerginliğinizi alacak müzikler dinleyin

Molada sevdiğiniz bir parçayı dinlemek ruh halinize iyi gelecektir. Kendinizi mutlu ve rahat hissetmenizi sağlayan şarkılardan bir liste yapın ve gün içerisinde birkaç tanesini dinlemeye gayret edin. Gerginliği azaltmanın bir başka yolu da masada basit esneme hareketleri yapmaktır. Gün içerisinde gerilen kaslarınızı rahatlatmanızı sağlar.

 

 

4. Meditasyon yapın

Meditasyon, işyerinde stres seviyesini azaltmak için iyi bir seçenektir. Günlük hayatın karmaşasından birkaç dakika uzaklaşıp dingin bir ruh haline geçmenizi sağlar. Zihninizi sakinleştirmek, daha iyi odaklanmanıza ve daha verimli çalışmanıza yardımcı olabilir.

5. Önem listesi yaparak çalışın

Yapılacak işleri önem listesine göre sıralamaz ve kendinize açık hedefler belirlemezseniz, gün içerisinde stresli anlar yaşayabilirsiniz. Öncelikli konuları belirlediğiniz bir liste yaparak sakin bir gün geçirebilir ve işleri zamanında yetiştirebilirsiniz. İş hayatında birçok insan en önemli işleri ertelerken, daha kolay ve daha önemsiz işlere zaman harcıyor. Oysa açık ve kısa bir liste, çok daha verimli çalışmanıza yardımcı olacaktır.

6. İş arkadaşlarınızla sosyalleşin

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öğle yemeğinde veya molalarda iş arkadaşlarınızla vakit geçirmek, stresten uzaklaşmanız için önemli bir fırsat sunar. Tek başımıza olduğumuzda genellikle molayı kısa tutuyor, yapılması gerekenleri düşünerek endişeleniyor, bazen de hiç mola vermiyoruz. Ancak iş arkadaşlarınızla işten bahsetmemeyi de kural haline getirmek gerekiyor. Bunun yerine birbirinizi daha iyi tanımaya ve birlikte keyifli vakit geçirmeye odaklanmalısınız. Düzenli ve iyi planlanmış molalar, işe geri döndüğünüzde daha istekli çalışmanıza yardımcı olur.

DAHA FAZLA HABER OKU