Eleştiri alan Cats’in, görsel efektleri “iyileştirilmiş” versiyonu geliyor

Bu, vizyondaki bir film için daha önce görülmemiş bir adım

Universal, eleştiri alan Cats filminin “iyileştirilmiş görsel efektlere” sahip yeni bir versiyonunu sinemalara teslim edecek.

Bu, halihazırda vizyondaki bir film için daha önce görülmemiş bir adım olarak nitelendiriliyor. Konuya yakın kaynaklar, adımın filmin yönetmeni Tom Hooper’ın isteği üzerine atıldığını belirtiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eleştirmenlerin hedef tahtası haline gelen Cats 2,6 milyon dolarlık (yaklaşık 15 milyon TL) bir açılışa imza attı. Yıldız oyuncularıyla dikkat çeken filmin maliyetininse ortalama 100 milyon dolar (yaklaşık 600 milyon TL) civarında olduğu tahmin ediliyor.    

Yönetmen Hooper daha önce yaptığı açıklamada, görsel efekt ağırlıklı filmi Pazartesi günü New York’taki prömiyerine zar zor yetiştirdiğini söylemişti. Yapıma yakın kaynaklara göre yönetmen bazı efektler üzerinde oynama yapmak istemiş.

The Hollywood Reporter’da yer alan habere göre Universal sinemalara gönderdiği bir belgeyle, değişikliklerin filmin süresini etkilemediğini ifade etti.

Belgeye göre şirket, sinemalardan yeni versiyonla eski versiyonu mümkün olan en kısa sürede değiştirmelerini istiyor.

Universal konuya ilişkin resmi bir açıklamada bulunmadı.

Judi Dench, Idris Elba, Talyor Swift, Ian McKellen gibi isimlerin rol aldığı Cats, 10 Ocak 2020’de Türkiye’de vizyona girecek.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU