Ünlü UFO'yu gören pilot 15 yıl sonra sessizliğini bozdu: Fizik kanunlarını ihlal ediyordu

"50 bin fit (15 bin kilometre) gibi bir yükseklikten 100 fite (yaklaşık 30 metre) saniyeler içinde alçaldı, bu mümkün değil"

Uçağı, henüz açıklanamayan ünlü "Tic Tac" UFO görüntülerini kaydeden ABD'li savaş pilotu, bu yakın karşılaşmayla ilgili ilk kez konuştu.

Konu hakkındaki 15 yıllık sessizliğini bozan Chad Underwood, Büyük Okyanus (Pasifik) üzerindeki kaydettiği nesneyi "normal fizik yasaları içinde hareket etmiyordu" diyerek tarif etti.

Underwood şöyle dedi: "50 bin fit (15 bin metre) gibi bir (yükseklikten) 100 fite (30 metre) saniyeler içinde gitti ve bu mümkün değil."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yuvarlak şekli ve beyaz rengi nedeniyle "Tic Tac" adı verilen nesne, ABD Donanması'nın Kasım 2004'te ABD'nin batı sahilinde radarda tespit edilen bir dizi nesnenin belirlenmesi için gerçekleştirdiği uçuş sırasında görüntülendi.

İlk kez 2017'de halkın erişimine açılan video görüntülerinin gerçekliği en sonunda bu yılın başlarında Pentagon tarafından doğrulandı. Yetkililer kaydedilen bu nesnenin ne olduğu hakkında hala bir fikirlerinin olmadığını ifade etti. Hava olayları, insan yapımı araç ve kuş ihtimallerinin hepsi elendi.

 New York Magazine dergisine konuşan Underwood şunları ifade etti:

Karşıma çıkan şey, çoğunlukla istikrarsız davranıyordu. Ve istikrarsız diyerek kasttettiğim; irtifasında, hava hızında ve yönünde yaptığı değişiklikler tam anlamıyla diğer hava hedeflerine uçuş yaparken karşılaştığım hiçbir şeye benzemiyordu. Tam anlamıyla fiziksel anlamda normal olmayan şekilde hareket ediyordu. Dikkatimi çeken şey de buydu. Çünkü insanlı ya da insansız olsunlar hava araçları hala fizik yasalarına uymayı sürdürmek zorunda. Bir kaldırma gücü kaynağına, bazı itme kaynaklarına sahip olmak zorundalar. 'Tic Tac' bunu yapmıyordu.

Underwood şunu ekledi: "Yukarda uçarken, 'Tamam. Öngörülebilir bir biçimde ya da uçan nesnelerin normal fiziksel hareketlerine uygun davranmıyor' diyordunuz."

Görünme olayı, USS Princeton uçak gemisinin ABD'nin batı kıyılarındaki radar sisteminden belirli aralıklarla bilinmeyen bir hava aracının geçtiğini belirttiği iki haftalık süreçte gerçekleşti. Bu temasın son derece açıklanamaz olduğuna karar verildiği için sistem hataları kontrol etmek için kapatıldı ve yeniden başlatıldı ancak operatörler gizemli nesneyi sonrasında da izlemeyi sürdürdü.
 


Ardından 14 Kasım'da, Komutan David Fravor USS Nimitz uçak gemisinden havalanan bir uçuş görevinde bu nesneyi çıplak gözle gördü. Sonradan anlattıklarına göre, Fravor yaklaşırken nesne önce suyun içine daldı, ardından yeniden yüzeye çıkıp hızla gözden kaybolmuş gibi gözüktü.

Fravor uçağı indirdikten sonra kendi uçuşu için hazırlık yapmakta olan Underwood'a sıradışı etkinliklere karşı dikkatli olmasını söyledi.

Perşembe günü yayımlanan röportajda Underwood şu ifadelere yer verdi:

"Dave Fravor, tamamen acayip bir şeye karşı tetikte olmam için 'Hey, ahbap. Tetikte ol' der gibiydi.  Sonra, biz de eğitim bölgesi olarak belirlenmiş yere gittik. Bir şeyi arıyor olmamız gerekmiyordu ancak Princeton'ın, buna daha uygun bir kelime bulamıyorum, avlamamızı istediği belirli bir nesne vardı. Bir anda radarımda bu sinyali gördüm.

Underwood, nesneyi kendi gözleriyle görmediğini çünkü sonrasında analiz etmek için istihbarat amacıyla video görüntüsü yakalamaya odaklandığını ifade etti.

Underwood şunları ekledi:

Benim açımdan ilgi çekici olan şey, bu şeyin çok istikrarsız olduğuydu. Gökyüzündeki bir uçak, bir seyir füzesi veya devletin hakkında size bilgi vermediği bir çeşit özel proje gibi normal bir nesne olarak fiziğe uygun hareket etseydi, bu benim için daha akla yatkın olurdu. Dikkatimizi çeken kısmı, normal fizik yasaları içinde hareket etmiyor oluşuydu.

Alışılmadık şekilde Underwood hiçbir zaman gördükleriyle ilgili sorguya çekilmedi, bunun yerine inişinden hemen sonra, henüz hala uçuş takımlarını çıkarmamışken olayla ilgili bir telefon görüşmesi yaptı.

Pilot şöyle açıklıyor:

Muhtemelen inişten sonraki 20 dakika veya biraz fazla süre içindeydi, NORAD'tan (Kuzey Amerika Hava Savunma Komutanlığı) olduğunu varsaydığım biriyle konuştum. Konuştuğum kişinin rütbesinin ne kadar yüksek olduğuyla ilgili hiçbir fikrim yok. Sadece sorulara cevap vermem istendi. Esasında sadece bir telefonu açtım ve 'Hey, bu sorulara cevap ver' dendi.

15 yıl boyunca gördüğü şeyin ne olabileceğiyle ilgili bir tahminde bulunmadığını ve isminin "dışardaki 'küçük yeşil adam' çılgınlarıyla birlikte anılmasını" istemediği için daha önce bu konuda hiç röportaj vermediğini söyledi.

Underwood şunları ekledi:

"Bu UFO topluğunun bir parçası olmak istemiyorum. Bu sadece UFO ismini verdiğimiz bir şeydi. Bunun ne olduğunu belirleyemem. Uçuyordu. Ve bir nesneydi. İşte bu kadar basit. Bunun muhtemelen ne olduğu üzerine hesaplamaları yapma işini inek öğrencilere bırakıyorum. Ben sadece videonun geri getirilmesini sağlayan kişiyim.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/science/

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU