“Siyasi maksadı aşikar, hukuksuzluğu aleni bir yanlışlar silsilesi Şehir Üniversitesi’ni yok etti”

Karar yazarı Karaalioğlu: Türkiye’nin gelip gelebildiği yer buymuş demek

Fotoğraf: Şehir Üniversitesi

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, Marmara Üniversitesi’ne devredilen Şehir Üniversitesi kararını “siyasi maksadının aşikar, hukuksuzluğunun aleni” diyerek değerlendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karar yazarı, Şehir Üniversitesi kararıyla ilgili “Büyük bir haksızlık, bir hata ve vicdanları kanatan, uzun seneler unutulmayacak bir yanlış karara imza atıldı” dedi ve şunları yazdı:

Atıp tutmaların, havaların, afraların, tafraların, nutukların, lafların, sözlerin ehemniyeti kalmadı; Türkiye’nin gelip gelebildiği yer buymuş demek. İktidar üniversiteye el koyarmış; memleketin bir kısmını görmezden gelirmiş, öteki kısmına “yiyin birbirinizi” dermiş. Arada kalanlara da kısık sesle sabır sükunet telkin edilirmiş. Böyle olurmuş hukuka riayet, böyle olurmuş ilme hürmet…

“Yaranın kapanması mümkün değil”

Hata o kadar büyük ki, işlemler bitmiş, imzalar atılmış, hüküm verilmiş olsa bile geri dönülmesi zarurettir. Başka türlü temizlenmesi, izah edilmesi ve açılan yaranın kapanması mümkün değildir. Hemen bugün el koyma kararından geri dönmek, hakkı sahiplerine iade etmek ve üniversiteyi üniversite gibi yaşatmak iktidarın borcudur. Öyle bir borç ki asla yapılandıramazsınız. Şehir Üniversitesi vak’ası “oldu bitti” demekle olacak, “kapandı gitti” demekle kapanacak bir mesele değildir. Bu ayıptan kurtulmanın en hasarsız yolu bir an önce geri dönmektir.

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU