Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız: İstiklal Caddesi'ne lavanta, gül ve yasemin kokuları sıkılacak

Yıldız sıkım işleminin araçlarla yapılacağını söyledi

Fotoğraf: AA

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstiklal Caddesi’ne lavanta, gül ve yasemin kokuları sıkılacağını söyledi.

Yıldız, Beyoğlu Belediyesi'nin İstiklal Caddesi'ndeki 2020 vizyonunu Galatasaray Meydanı'nda açıkladı. 

Yıldız, göreve geldikten sonra Beyoğlu ve İstiklal Caddesi için farklı kesimlerle görüşme yaptıklarını anlatarak, "Birçok esnafımızla da görüşerek onların da görüşlerini aldık. Bu zamana kadar bazılarını yaptık, bazılarını da yapmak için planlamalarımız devam ediyor." diye konuştu. 

İstiklal Caddesi'nde bazı sorunlarının olduğunu altını çizen Yıldız, şöyle devam etti:

Bunlardan bir tanesi tabelayla ilgili bir düzenlemeydi. Burada kurumsal bir hassasiyet var. Bunu fazla zorlamadan İstiklal Caddesi'nin ruhuna uygun bir tabela düzenlemesi konusunu esnafımızla paylaştık. Diğer bir sorun da hanutçulardı. Onunla ilgili esnafımıza bizzat giderek, İstiklal Caddesi'nde hanutçuluğa müsaade etmeyeceğimizi esnafımızla paylaşarak kararlaştırdık. Ayrıca caddede zamansız çöpler bırakılıyor, bu da kötü görüntü, koku oluşturuyordu. Artık çöpler bir kabinle İstiklal Caddesi'ne 15 dakika süreyle bırakacaklar. O süre içerisinde belediyemizin araçları bunları alacak.

Caddeye çiçek kokuları sıkılacak 

Yıldız, İstiklal Caddesi'nde araçlarla lavanta, gül, yasemin kokuları sıkılacağını ifade etti.  

İstiklal Caddesi'nin Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olduğunu aktaran Yıldız, "Burada Türkiye ve dünyanın her yanından misafirlerimiz var. Burayı turizme hazır hale getiriyoruz. Markalar da Beyoğlu'na dönmeye başladılar. Daha önce bulunmayan markalar ve ayrılmış olan markalarla birlikte ticaretiyle, görüntüsüyle, müziğiyle, insanıyla, genci, yaşlısı, engellisiyle birlikte canlı bir Beyoğlu'nu ileriki yıllara hazırlamak için gayret göstereceğiz" ifadelerini kullandı. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU