“Sağlık Bakanlığı tıbbi cihaz alımı ihalesini neden beş kez erteledi?”

Çiğdem Toker: İçeriği ve şartnamesi bir yana, bu kadar çok ertelemenin Kamu İhale Kanunu'na aykırı olduğunu belirtelim

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Sağlık Bakanlığı’nın dolar üzerinden yapılacak tıbbi cihaz ihalesini beşinci kez ertelediğini yazdı.

Sağlığın devasa bir sektör olduğunu belirten Toker, bugünkü köşesinde şunları yazdı:

Sağlık; kamu tarafıyla, hekimiyle, personeliyle, hastaneleri, onların yönetimi, tıbbi cihaz, malzeme piyasasıyla tarafı çok sayıda olan devasa bir sektör. Milyonlarca yurttaşın hayatını doğrudan ya da dolaylı etkiliyor. Sağlık politikasına yön verenlerin hatalı kararları yurttaşların sağlığı, devletin de bütçesi ve kamu kaynakları üzerinde uzun vadeli olumsuz etkilere yol açma potansiyeline sahip” görüşünü savundu.

Kapatılan Ankara Numune Hastanesi’nin kullanabilir tıbbi cihazlarının hurdaya verildiği bilgisine bugünkü yazısında yeniden yer veren Toker, “Bu arada yeni bir gelişmeyi de paylaşalım. Bir önceki yazıda 30 Aralık'ta yapılacağını duyurduğum, teklifleri ABD Doları üzerinden alınacak. Sanayi İşbirliği Projesi kapsamındaki beş kalem tıbbi cihaz alım ihalesi ertelendi. Bu erteleme beşinci oluyor. İçeriği ve şartnamesi bir yana, bu kadar çok ertelemenin Kamu İhale Kanunu'na aykırı olduğunu belirtelim. Sahi 2 senedir yapılamadığı ya da bir nedenle yapılmadığı halde, bu ihaleden neden vazgeçilemiyor? Hangi ihale bugüne kadar beş kez ertelendi?” ifadelerini kullandı.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU