Eski eşinin tehditlerine maruz kalan kadın 46 kez şikayet etti, sonuç alamadı: Ölmek istemiyorum

"Oğlum evden çıkarken bana ‘Topuklu giyme, babam görürse kaçamazsın’ diyor"

Fotoğraf: Twitter

Yıllar önce boşandığı eşi tarafından sürekli tehdit edildiğini ifade eden Zeliha Erdemir, 46 kez şikayette bulunmasına rağmen sonuç alamadı. Yardım çağrısında bulunan Zeliha Erdemir, "Sesimi ölmeden önce duyun. Ölmek istemiyorum. Adliye koridorlarında sürünmekten yoruldum. Çalışıp çocuğuma bakabilmek istiyorum" dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Hilal Köse'nin haberine göre, Didim'de 3 yıl önce boşandığı eski eşi C.K.  tarafından tehdit ediliğini söyleyen Zeliha Erdemir, 46 kez şikayette bulunmasına rağmen sonuç alamadı.

Evlendikleri 2011 yılından beri sistematik olarak şiddete maruz kaldığını söyleyen Erdemir, yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:

Çocuğumun, ailemin, benim can güvenliğimiz yok. 2011’den beri bana sistematik olarak fiziksel şiddet, hakaret ve tehditlerde bulunuyor. Didim Adliyesi’nde 46 şikayetime soruşturma açıldı ve herhangi bir sonuç alamadık. 2016’dan beri süren şiddet davam var. Hayatım altüst.

"En son çocuğumun okulunun önünde arabamın içindeyken arabam yumruklanarak ölüm tehditleri aldım" diyen Zeliha, şöyle devam etti:

Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Her ay düzenli olarak koruma tedbiri alabilmek için adliye koridorlarında sürünmekten yoruldum. Benim sesimi ölmeden önce duyun. Yardım istiyorum. Özgecan gibi ve Emine Bulut gibi olmak istemiyorum. Oğlum ilkokula gidiyor, pedagog yardımı alıyor. Evden çıkarken bana ‘Topuklu giyme, babam görürse kaçamazsın’ diyor. Girdiğim işlerden tehditler yüzünden çıkmak zorunda kalıyorum. Kimse sorumluluk almak istemiyor. Lütfen sesimi duyun.

Mahkeme, bu olaydan sonra 5 Aralık’ta, C.K'nın üç ay boyunca  Erdemir’e ve çocuğa yaklaşmasını yasakladı.

Bu arada C.K., Facebook’tan açık açık tehditlerine devam ediyor:

Ülkenin adaletine gel,öldüreceğim diyorum uzaklaştırma veriyor. Adalet devletin temeli ise bu ülkenin temelini s...im.

Erdemir’in mahkemeye dilekçe vermesi üzerine yaptığı bir paylaşım şöyle:

Adalet onu koruyacak sanıyor. Ben öldüreceğim, kanun ondan sonra işlem yapacak. Bunu unutma k....n doğurduğu, umumi o...

Uzaklaştırma kararı üzerine yazdıklarından bazılarıysa şöyle:

Kendi adaletimi uygularım ve sen benimsin öleceksin...

Zeliha Erdemir seni öldüreceğim.

Küfür ettim diye T tipinde yatırdınız o... Zeliha Erdemir’i öldürünce ne yapacağım, alıştım....

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU