Avengers: Endgame senaryosu Iron Man'in son sahnesindeki detayı ortaya çıkardı

Oscar kampanyası kapsamında yayımlanan Avengers: Endgame senaryosu, beyaz perdede görmediğimiz ayrıntıları içeriyor

Tony Stark, Marvel Sinematik Evreni’nin ilk kahramanıydı ve Avengers: Endgame’in finalinde aramızdan ayrıldı.

Disney’in filmin Oscar kampanyası kapsamında senaryoyu erişilebilir hale getirmesiyle Avengers: Endgame’e ilişkin bilinmeyen detaylar ortaya çıktı. CinemaBlend'de yer alan habere göre senaryoda dikkat çeken bölümlerden biri Tony’nin parmak şıklatmadan sonra öldüğü kısım.

Tony’nin beyazperdede şahit olduğumuz replikleri senaryoda mevcut değil (Bu Robert Downey Jr.’ın doğaçlamalarından biri olabilir.) Ve Iron Man’in, final sahnesinde gösterilmeyen “son düşüncelerini” senaryodan öğreniyoruz. 

Senaryonun 135. sayfasında italik yazılmış ve Pepper Potts için söylenmiş yürek burkan bir söz var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin finalinde Rhodey, Tony’nin yardımına koşuyor ve sonrasında Peter Parker her şeyin yolunda olduğunu söylüyor. Parker, “Bay Stark, kazandık. Başardınız efendim” diyor. Beyazperdedeki versiyonda Tom Holland “Üzgünüm Tony” diye ekliyor.

Peter gittikten sonra Pepper Potts, Tony’ye doğru çömeliyor ve “Selam” diyor. Tony’nin ekranda söylediği son sözler, acı dolu bir şekilde “Selam Pep” oluyor. Pepper, Tony’nin yaşam fonksiyonlarının kritik durumda olduğunu öğreniyor. Gülümsüyor ve “Tony, bana bak. İyi olacağız...” diyor. Senaryoda yazılanlara bakılırsa Tony buna şöyle tepki veriyor:

“(Pepper’a) bakar, gözyaşları akar. Üzgünüm.”

Senaryoya göre Iron Man’in aklından geçen son şey “Üzgünüm” sözü oluyor. 

Pepper yüzüne dokunuyor, onu öpmek için eğiliyor ve “Artık dinlenebilirsin” diyor. Senaryoda, Pepper geri çekildiğinde Tony’nin gözlerinin donuklaştığı betimleniyor. Sessizlik çöküyor ve kahramanlar toplanıyor. Senaryoda yer alan ifadelere göre, “olanların ağırlığının farkına varıyorlar.” Ve ardından senaryoda şu ifade yer alıyor:

Tony Stark öldü.

“Üzgünüm.” Tony Stark, Pepper ve kızları Morgan’ı geride bıraktığı için üzgün olmalı. Görevin dışında kalmak, kahramanlıktan emekli olup ailesini çok seven normal bir eş ve baba olarak yaşamak istemişti. Ama neticede hikayesi, Steve Rogers’ınkinin tam tersi oldu. Avengers: Endgame senaristleri Kaptan’ın yaşaması, Tony’ninse ölmesi gerektiğini açıklamıştı.

Avengers: Endgame’in senaryosu En İyi Uyarlama Film kategorisi için değerlendirilmek üzere teslim edildi. Disney ayrıca 13 Endgame yıldızını oyunculuk ödülleri için aday gösterdi. Bunların arasında Robert Downey Jr. da var. 

Avengers: Endgame yönetmenlerinden Joe Russo, Robert Downey Jr.’ın bu performansıyla Oscar alması gerektiğini söylemişti. 

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU