Silikon Vadisi sözünü tutamadı: Otonom araçlar birkaç yıl daha yollarda olamayacak

Uzmanlar sürücüsüz araçlar konusunda şirketlerin verdikleri sözleri tutamadığını belirtiyor

ABD'deki birçok eyalette otonom araçlarla ilgili yasal düzenlemeler yapıldı (Reuters)

Silikon Vadisi ve otomobil üreticilerinin ilk sürücüsüz otomobillerin bu yıl bitmeden ABD'deki şehirlerde yollara çıkacağı sözü gerçekleşemedi. 

"Are We There Yet?: The American Automobile Past, Present, and Driverless" adlı son kitabında ABD'deki otomobil kültürünü inceleyen ABD'li eleştirmen ve yazar Dan Albert'a göre, son zamanlardaki kazalar sürücüsüz araçlar için "teknolojinin henüz hazır olmadığını" gösteriyor. 

Tesla şirketinin ürettiği "Autopilot" adlı sürücü asistanı yazılımlı araçlar da ABD'de bir dizi kazaya karışmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'de her yıl çoğu insan hatası kaynaklı trafik kazalarında 40 bin kişi ölüyor. 

Albert otonom araçların kendisinin de kazalara neden olması nedeniyle şirketlerin bu araçların ölümleri azaltacağı şeklindeki pazarlama taktiklerini sorguluyor. 

Nihayetinde yüksek teknolojili sürücüsüz araçların kapasitesi park yapma, frenleme ve park yerinde sürüşle sınırlı.

"Algılama" konusu çözümlenemedi

Otonom araçlar sadece birkaç şehirde sınırlı olarak test ediliyor. 

Sürücüsüz otomobil şirketi Cruise'un ana firması General Motors 2019 itibarıyla otonom araçlardan olaşan bir filonun yollarda olacağı sözünü vermişti. 

Ama Cruise'un CEO'su Dan Ammann "Kritik emniyet sistemlerinin geniş ölçekli yayılması görevi üzerinde çalışıyorsanız 'hızlı çalışıp risk alma' zihniyetine sahip olamazsınız" diyor. 

Navignant Research adlı şirkette mühendis ve uzman olarak çalışan Sam Abuelsamid de "Otomatik kontrol belki diğer araçlarla, yayalarla ve bisikletlilerle çok az ya etkileşimin olduğu ya da hiç olmadığı kapalı kampüslerde veya sert hava koşullarının bulunduğu yerlerde kullanılabilir" ifadelerini kullanıyor. 

Abuelsamid en büyük sorunun "algılamada", araçların hareket sensörlerinin tespit ettiği diğer araçlardan, nesnelerden, bisikletlilerden, hayvanlardan ya da yayalardan gelen verileri işleyip bunların eylemlerini tahmin etme ve kendi eylemlerine uyarlamada olduğunu belirtiyor. 

California,Berkeley Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği ve bilimleri ve mühendislik alanında çalışan profesör Avideh Zakhor'a göre bu özelikle önemli. 

Zakhor "Algılama aşaması henüz çözülmedi. Halkın erişebileceği en gelişmiş olanına güvenilirlik yüzde 80-85 oranında. Bu kalan yüzde 15'lik zamanda bu aracın nesnelere çarpacağı, onların ölümüne yol açacağı ya da zarar vereceği anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.
 

Birkaç yıl daha yollarda olmayacaklar

ABD'deki bazı üniversite kampüslerindeki belirli rotalarda sürücüsüz servisler hizmet veriyor. Google'un sürücüsüz araç birimi Waymo, yaklaşık bir yıldır Arizona'nın Phoenix şehrinde "robot-taksi" servisi sunuyor ancak araçlarda acil durumlarda kontrolü eline alacak bir sürücü bulunuyor. 

ABD'nin yaklaşık 40 eyaletinde sürücüsüz araçların test edilmesine izin veren yasalar yürürlükte. Ancak yetkililer ileride bu araçlara uygun yol işaretlerini de hazırlamak zorunda kalacak.

Şirketler sürücüsüz araçların kat ettikleri kilometreler arttıkça yetkililerin bu teknolojinin güvenli olduğunu kabul etmesini umuyor. 

Amazon ve Fiat Chreysler şirketleri için otonom sürücü geliştiren Aurora şirketi "Otonom filoların büyük ihtimalle yerel ölçekteki konuşlandırmalarını önümüzdeki 5 sene içinde göreceğiz" diyor.  Navignant Research'ten Abuelsamid'se sürücüsüz araçların kısa süre sonra küçük ölçekli olarak yollarda olabileceğini ifade etti.

Abuelsamid "2020 ortasıyla sonundan itibaren sınırlı sayıdaki otonom aracı birkaç yerde görebiliriz. 2021 ve sonrasında konuşlandırmalar artabilir" dedi. 

 

Independent Türkçe için derleyen: Keremcan Karabatak

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU