Celal Şengör: Organ bağışına karşı değilim, cesetlerin gömülmesi aptalca bir şey

Celal Şengör organ bağışı ile ilgili olarak "Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok" demiş ve tepki çekmişti

Prof. Dr. Celal Şengör - İTÜ Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi

Organ bağışı karşıtı sözler söylediği iddiasıyla tepki çeken Prof. Dr. Celal Şengör sözlerine açıklık getirmek için RS FM’de Yavuz Oğhan’ın programına katıldı. Şengör’ün organ bağışı ile ilgili “Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok ama araştırma yapacaklarsa istedikleri gibi kullansınlar” sözleri tartışma yarattı.  

Şengör Tepki çeken sözlerine radyo programında şöyle açıklık getirdi. 

“Ben organ bağışına taraftarım, çok hoş bir şey, buna mukabil cesetlerin gömülmesi aptalca bir şey. Benim vüducum, parazit halinde yaşayan bir insana verilmesindense araştırma için kullanılması daha doğru olur. Biz her insanı kutsal addediyoruz, ben öyle addetmiyorum kardeşim”

“Organımı Stalin’e vermek istemem”

Şengör organ bağışı ile sözlerini açıklarken Stalin örneği verdi. “Ben, bir organımı Stalin’e vermek istemem, herif 20 milyon adam öldürmüş” dedi ve “Elin dangalağını yaşatmanın anlamı yok” sözlerini tekrarladı. 

“Sadece kendimden bahsediyordum. Elin dangalağını yaşatmaktansa bilimsel araştırma daha önemlidir” 

“Sözlerim çarpıtıldı”

Organ bağışı ile ilgili sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen Şengör “kızmıyorum” dedi. 

“Kızmıyorum, sokakta yürürken köpek gelip sizi ısırsa ne yapabilirsiniz? Türkiye, benim gördüğüm en ilkel, üst düzey cehalet düzeyinde, en gayrı medeni ülkelerden biri, Türkiye’de bikini giyilmesi, Mercedes’e binilmesi burayı ileri bir ülke yapmıyor. Türkiye Afganistan’dır, Türkiye benim gördüğüm en ilkel ülkelerden biridir, 1000 senedir adam gibi eğitim yok.”

DAHA FAZLA HABER OKU