Fenerbahçe Sivas'ta umduğunu bulamadı: 3 - 1

Sivasspor 33 puana yükselerek liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe ise 25 puanda kaldı

Fotoğraf: İHA

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında, belki de ligin kaderini belirleyecek mücadelenin galibi Sivasspor oldu.

Kırmızı Beyazlılar,lider girdikleri haftada şampiyonluk mücadelesindeki rakiplerinden Fenerbahçe'yi konuk etti. Mücadele, Sivasspor'un 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Mücadelenin gollerini, 32. dakikada Fernando, 59. dakikada Emre Kılınç, 85. dakikada Deniz Türüç ve 90+7. dakikada Ziya Erdal attı.

Sivasspor mücadeleye şu 11'le çıktı:

Samassa, Marcelo, Aaron, Caner, Uğur, Fatih, Ziya, Mert Hakan, Emre Kılınç, Fernando, Yatabare

Fenerbahçe ise, Altay, Isla, Sadık, Serdar, Dirar, Gustavo, Emre, Ozan, Rodrigues, Kruse, Muriqi 11'i ile sahadaki yerini aldı.

Sivasspor ilk golü bulmadan önce Fenerbahçe'de Sadık Çiftpınar sakatlandı. Sadık'ın yerine oyuna Zanka girdi. Isınmadan oyuna giren Zanka ağır kalınca Fernando 32. dakikada sol çaprazdan yaptığı vuruşla golü buldu.

İkinci gol ise Fenerbahçe hücüma çıkmaya çalışırken Garry Rodrigues'in top kaybından sonra geldi. Ani gelişen Sivasspor atağında, Emre Kılınç boş ağları havalandırdı.

Fenerbahçe ise Deniz Türüç'ün 85. dakikada ağları havalandırdı. Uzatma dakikalarında Fenerbahçe'de Garry Rodrigues ve Ozan Tufan kırmızı kart gördü. 90+7. dakikada ise Sivasspor Ziya Erdal'ın ayağından üçüncü golü attı.

Mücadelede başka gol olmayınca, Sivasspor 33 puana yükselerek liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe ise 25 puanda kaldı.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU