Babasının bıçaklı saldırısına uğrayan Cennet Göztepe: Bizi koruyun, can güvenliğimiz yok

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan eski eşi Merzuka Altunsöğüt’ü ve kızı Cennet Güztepe’yi bıçakla yaralayan Soner Güztepe hakkında, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Kasten yaralama’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından dava açıldı

Fotoğraf: Twitter @CennetGoztepe

Cennet Göztepe 23 yaşında. 

6 Eylül'de babası annesi, kendisi ve kardeşini hastanenin acil servisinde bıçakladı. 

Soner Göztepe hakkında, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Kasten yaralama’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından 20.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Hürriyet’ten Damla Güler’in haberine göre, Ceren Göztepe, babasının cezalı olmasına karşın kendilerine mektup yolladığını belirterek, “Can güvenliğimiz yok, bizi koruyun” dedi.

Olayın yaşanmasının ardından açtığı sosyal medya hesabından babasının fotoğrafını paylaşarak, “Suçlu bu kişi. Baba dediğimiz ‘adam’ Soner Göztepe” diyerek yardım çağrısında bulunmuştu. 

“Annemin ölmesini istemiyorum” diyen Cennet Göztepe yaşadıklarını şu satırlarla anlatmıştı:

15 yaşında bir erkek kardeşim var. Annem 6 Eylül Cuma akşamı 7 yıldır boşanmış olduğu babam tarafından yine bıçaklı saldırıya uğradı. Hem de hastanenin acilinde. Ne polis ne güvenlik vardı. Kimse müdahale etmedi. Annemi kaybetmek istemiyorum. Durumu ağır, bizler de yaralıyız. O adam bir daha gelse kendimizi koruyacak güçte değiliz. Bu adamın cezasını çekmesini istiyoruz.

İlk duruşma 17 Aralık salo günü Çağlayan'da görülecek.

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan Soner Göztepe ve Merzuka Altunsöğüt 7 yıldır ayrıydı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki kardeş uzaklaştırma kararı olan babalarının bıçaklı saldırısı esnasında annelerini korumaya çalışırken yaralanmıştı.

23 yaşındaki Cennet Göztepe, Change.org sitesinden 'Annemin ölmesini istemiyorum' adı altında bir internet kampanyası başlatmıştı.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU