Trump dün 115 tweet atarak rekor kırdı

Twitter kullanıcıları, perşembe gecesi ABD Başkanı’nın paylaşımlarına yetişmekte zorlandı

Trump'ın Twitter gündeminde birçok konu vardı (AFP)

Sosyal medya platformu Twitter’ı epey aktif ve agresif kullanmasıyla tanınan Donald Trump paylaşımlarda kendi rekorunu bile geride bıraktı.

ABD Başkanı, @realDonaldTrump adlı resmi hesabından perşembe gecesi tweet atma ve retweet yapmada 115 paylaşımla bugüne kadar en yüksek rakamı yakalamış oldu.

Tweet sağanağı, Trump’ın azledilmesine yönelik maddeler için Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi’nde planlanan oylamanın beklendiği saatlerde yaşandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Associated Press’in haberine göre Trump, azil soruşturması sırasında tweet atmayı göze çarpar derecede artırdı.

Çarşamba günü 77, pazar günü 105 kez tweet atan Trump, hakkındaki iddialar karşısında masum olduğunu savunan paylaşımlar yaptı, kendisine destek verenlerin yorumlarını ve videolarını retweet etti.

Twitter kullanıcıları Trump’ın paylaşımlarına yetişmekte zorlanırken, ABD Başkanı’nın perşembe gecesi odaklandığı başka bir gündem daha vardı.

Time dergisinin “Yılın Kişisi” seçtiği 16 yaşındaki Greta Thunberg’i hedef alan Trump, İsveçli çevre aktivistine “sakin olması, öfke kontrolü üzerinde çalışması ve bir arkadaşıyla gidip eski bir film izlemesi” tavsiyesinde bulundu.

 

 

ABD Başkanı ayrıca, Florida’daki özel kulübü Mar-a-Lago’nun tanıtımını yapan bir tweet de paylaştı.

Etik uzmanları, Mar-a-Lago’nun üyelerinin ve müşterilerin, kış aylarında hafta sonlarını genellikle bu tesiste geçiren Trump’a ulaşmak için para ödeyebileceği uyarısında bulunmuştu.

2020 ABD başkanlık seçimlerinde Trump’ın rakibi olması beklenen ve ABD Başkanı’na “dinlenmesini önerdiği” bir tweet atan Demokrat aday adayı Joe Biden da perşembe günkü paylaşım yağmurundan nasibini aldı.

Biden’ın son sözlerine Trump’ın cevabı, “Miskin Joe dinlenme konusunda çok fazla şey biliyor” şeklinde oldu.   

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU