Davutoğlu’nun ekibi, kurucular listesinde AK Parti’li vekillerin neden olmadığını açıkladı

Muharrem Sarıkaya’ya ekipten bir ismin “20’den çok alsaydık ‘partiyi parçalama hedefindeler’ denilecekti” yorumunu paylaştı

Fotoğraf: AA

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Gelecek Partisi”ni kurdu.

Davutoğlu’nun kurucularını tanıtması bekleniyor.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Davutoğlu ekibi ile bir sohbet gerçekleştirdi. Köşe yazısında konuşulanları aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partinin çerçevesini “Özgürlükçü, kapsayıcı, katılımcı ve hukuk teminatına dayalı devlet yönetimi” diye çizen Davutoğlu ekibi, “Siyasi duruşunu ‘AK Parti’nin sosyolojik tabanına sırtını dayamış, bütün kesimlere yelpazesi ve kapısı açık parti olacağız" dedi.

Davutoğlu ekibi AK Parti’den mevcut herhangi bir milletvekilinin kurucular arasında bulunmamasının gerekçesini şöyle açıkladı:

Diyelim ki 3 veya 5 milletvekili gelmiş olsaydı, ‘Koparabildikleri bakın 3-5’i geçmedi’ olacaktı. Veya 20’den çok sayıda alsaydık bu kez de ‘Gördünüz mü partiyi parçalama hedefindeler’ denilecekti. O nedenle arkadaşlarımızla gönül bağımız devam ediyor. Ama kurucular arasında olmamalarının daha yararlı olacağını düşündük.

Her ilden bir kurucu

Sarıkaya’nın aktardığına göre kurucular belirlenirken her ilden bir kişi alınmış. Nüfusu bir milyonu geçen metropoller için her 500 bin artı nüfusa bir kişi daha eklenmiş.

 

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU