Bilgileri çalınan yarım milyona yakın kredi kartı ile ilgili BKM’den açıklama

Singapur merkezli siber güvenlik şirketi Group-IB’nin Türkiye’den 460 binden fazla kredi kartı bilgilerinin çalınıp online ortamda satıldığını yayınlamasının ardından Bankalararası Kart Merkezi’nden açıklama geldi

Fotoğraf: Pixabay

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Türkiye'de bazı kredi kartı bilgilerinin çalındığına ilişkin haberlerin düzenleyici otoriteler, kart çıkaran kuruluşlar ve ilgili tüm paydaşlarca titizlikle takip edildiğini duyurdu.

Açıklamada ayrıca, banka kartı ve kredi kartları kanun ve yönetmeliklerine göre ülkedeki tüm ödeme kartlarının ve kullanıcıların dolandırıcılık risklerine karşı güncel uluslararası standartlarla korunduğu belirtildi: 

Türkiye’de faaliyet gösteren tüm kart çıkaran kuruluşlar, güvenlik hizmetleri ve sahtekarlıkla mücadele eden çözümleriyle kart bilgilerini sıkı bir biçimde korumaya her daim özen göstermektedir. 

Bu kapsamda, zaman zaman bazı internet sitelerinden çalındığı iddia edilen kartlara ilişkin işlemler, kart çıkaran kuruluşlar tarafından yakından takip edilerek gerekli önlemler alınmaktadır.


BKM, tüm kullanıcıların kart güvenliğiyle ilgili her türlü güncel bilgiye "www.bilgiguvende.com" adresinden her zaman ulaşabileceğini hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu? 

Singapur merkezli siber güvenlik şirketi Group-IB, Türkiye’de 463 bin 378 kredi kartının bilgilerinin çalındığını açıklamış ve bunun, Hindistan merkezli, 1,3 milyon kullanıcıyı ilgilendiren hırsızlıktan sonra ikinci büyük siber güvenlik olayı olduğunu duyurmuştu. 

Group-IB’nin açıklamasına göre kartların geçerlilik tarihine, kartın arkasındaki üç basamaklı CVV ya da CVC kodlarına, kart sahibinin adı, e-posta adresi ve telefon numarasına ulaşabilen hackerler bu bilgileri Joker's Stash’te sattı. 

Siber suçlar zincirinin en tanınmış platformlarından Joker's Stash, çalıntı kartların ya da kişileri tanımlayabilecek bilgilerin satıldığı bir web sitesi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU