Akit yazarından Erdoğan’a Aydın Doğan tepkisi: ‘Türkiye’nin bugünlere gelmesinde katkısı olduğu’ tezini kesinlikle reddediyoruz

Erdoğan, Doğan Grubunun 60. Kuruluş Yıl Dönümü Gala Gecesi'ne katılmış, Doğan’ı öven sözler kullanmıştı

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Rasim Bolbol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hilton İstanbul Bosphorus'ta düzenlenen Doğan Grubunun 60. Kuruluş Yıl Dönümü Gala Gecesi'ne katılmasına ve kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

“Erdoğan’ın medya patronluğu döneminde çok ağır ifadelerle tepki gösterdiği Aydın Doğan’ın davetine icabet etmesi bize tuhaf geldi doğrusu” diyen Bolbol,  “Cumhurbaşkanı’nın, kendisi için ‘Siyasi hayatı bitti’, ‘Tayyip’e şok ceza’, ‘Muhtar bile olamaz’ gibi iğrenç başlıklar attıran birinin organizasyonuna katılması neresinden bakarsanız bakın ilginç” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, gecede, Aydın Doğan'ın iş hayatının yeni nesillere örnek olacak bir başarı hikayesi olduğunu belirterek, şöyle demişti:

İlk şirketine 3 kişiyle başlayan Sayın Doğan, bugün 20 bin kişilik koca bir ailenin temsilcisidir. Anadolu'da kök salıp ardından Türkiye'nin değerli bir markası olmak, bunun da ilerisine giderek dünyanın tanıdığı bir marka haline gelmek, sadece şahsi bir başarı değil, aynı zamanda Türkiye'nin de kazanımıdır. Aldığı ödüller, layık görüldüğü fahri doktoralar ve diğer uluslararası başarılarıyla kendisi bu 60 yılın her anını değerlendirmiştir. Sayın Doğan, başarılı bir iş adamı, iyi bir Kelkit ve Gümüşhane sevdalısı olduğu kadar takdire şayan bir hayır ve kültür sanat insanıdır. Kurduğu vakıf ile bu yönünü kurumsallaştırmıştır. Kendisinin 15 Temmuz darbe girişimindeki ilkeli ve sağlam duruşunun altını da özellikle burada çizmek istiyorum. Doğan Grubu medyadan çekilmiş olsa da kendisinin diğer alanlardaki çalışmaları ve yatırımlarıyla bu güçlü demokratik duruşu desteklemeyi sürdüreceğine inanıyorum.

“Bizim tavrımız net” diyen Bolbol, Akit’teki yazısında şu görüşleri savundu:

Medyayı kirli işleri için silah olarak kullanmış, hükümet kurup hükümet indirmiş, bunları yaparken de ülkeyi uçurumun kenarına getirmekten zerrece çekinmemiş bir ismin ‘Türkiye’nin bugünlere gelmesinde katkısı olduğu’ tezini kesinlikle reddediyoruz biz. Bu yüzden de diyoruz ki, Aydın Doğan medya organlarıyla birlikte günahlarını da devrettiği yanılgısına kapılmasın.

 

Independent Türkçe, Akit 

DAHA FAZLA HABER OKU