Biden'ın, Trump'la dalga geçen reklamı TV'de yayımlanacak

ABD Başkanı'nı "yozlaşmış, tehlikeli biçimde beceriksiz ve dünya liderliği yapmak için yetersiz" diye niteleyen video sosyal medyada milyonlarca kez izlendi

Joe Biden'ın, Donald Trump'ı "dünyanın güldüğü başkan" diye nitelendirdiği ve internette milyonlarca kez görüntülenen 2020 seçim videosu televizyonda yayımlanacak.

Biden'ı mevcut "tehlikeli biçimde beceriksiz" başkana kıyasla daha saygın muhtemel bir devlet başkanı olarak sunma çabasındaki klipte, bu ay Londra'daki NATO zirvesinde ve geçen sene Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Trump'a gülen dünya liderleri gösteriliyor.

Demokrat aday adayı Biden, 3 Şubat'ta Parti adayı seçimlerinin ilkinin düzenleneceği Iowa eyaletindeki "Saçmalığa Hayır" turunu sürdürürken, reklamı sosyal medyada test eden seçim kampanyası ekibi de videoyu eyaletin Des Moines ve Cedar Rapids şehirlerinde yayımlamayı planlıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reklam, seçim kampanyası gezisinde Trump'a dış politikaya dair felaket potansiyeli taşıyan mesajları ve seçildiği takdirde olacaklar üzerinden saldıran eski başkan adayı Hillary Clinton'un stratejisini anımsatıyor.

Biden'ın reklamında, son NATO zirvesinde Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Boris Johnson'la bir araya gelen Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Macron'un basın toplantısına Trump'ın "rasgele 40 dakikalık basın toplantısı yapması nedeniyle" geç kaldığını söylerken görülüyor.

Reklamda, Trudeau'nun liderlere söylediği, "Şaşkınlıktan ekibinin ağzının nasıl bir karış açık kaldığını gördünüz" ifadesi yer alıyor.

Biden reklamda, "Dünya Trump'ı olduğu gibi görüyor: İki yüzlü, bilgisiz, yozlaşmış, tehlikeli biçimde beceriksiz ve benim görüşüme göre dünya liderliği için yetersiz" diyor.

Eğer Donald Trump'a dört yıl daha verirsek, Amerika'nın dünyadaki duruşunu ve devletleri bir araya getirme kapasitemizi geri kazanmakta dahi çok büyük zorlukla karşılaşacağız.

Trump daha sonra Trudeau'yu "iki yüzlü" diye nitelemiş ve zirveden erken ayrılmıştı.

11 Aralık itibarıyla reklam Twitter'da yaklaşık 12 milyon, Instagram'da 650 binden fazla, Facebook'ta 600 binden fazla, YouTube'taysa 200 binden fazla kez izlendi. Biden'ın seçim kampanyası kapsamında Hulu platformunda da reklamlar yayımlanıyor.

Televizyondaki seçim kampanyası, Biden'ın ekibinin kasımda başlattığı 4 milyon dolarlık (yaklaşık 23 milyon TL) reklam kampanyasının bir parçası.

Iowa'da yapılan son anketlere göre önde gelen Demokrat başkan aday adayları arasında Pete Buttigieg, Elizabeth Warren ve Bernie Sanders üst sıralar için yarışırken, Biden'sa üçüncü ve dördüncü sıralarda seyrediyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU