Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadını aileden koparmaya yönelik her hamle bizatihi insanlığın kendisini hedef alıyor demektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yerel Yönetimlerde 6. Kadın Şurası etkinliğinde gündeme dair açıklamalar yaptı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6. Kadın Şurası'na katıldı.

Erdoğan'ın şu sıralar burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

Türk kadınları 1934'te seçme ve seçilme hakkını elde etmesine rağmen büyük atılımı son 17 yılda gerçekleştirdi. Siyasette kadınların temsil oranını yüzde 4.5 seviyesinden TBMM'de yüzde 17'ye çıkarmayı dönemimizde başardık. Geldiğimiz seviye elbette yeterli değil ama kat edilen mesafeyi de gözden kaçırmamalıyız. Bundan sonraki seçimlerde kadınlarımızın daha yüksek oranlarla aday listelerinde ve belediye meclislerinde yer bulması için çalışacağız. 

Erdoğan'dan HDP'ye şehit tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını yitiren PAMİT Komutanı Esma Çevik ile ilgili de konuştu.

Erdoğan, HDP'nin şehitleri görmezlikten geldiğini öne sürdü:

Parlamentonun içerisinde terör örgütlerinin desteğiyle bulunan ve şu anda bizim hanım şehitlerimizi, şehit edilen yavrularımızı görmezlikten gelen bu terör sevicilerini ne ile izah edeceğiz? Adınızın parti olması bunu izah etmez. Er veya geç bunun hesabını sandıklarda göreceksiniz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nobel ödülüne tepki

Nobel edebiyat ödülünün Srebrenitsa'daki katliamı destekleyen Avusturyalı Peter Handke'ye verilmesini bir kez daha sert sözler ile eleştirdi. 

Dün yaptığı konuşmada “Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir" sözüne açıklık getirdi:

Nobel'in, ödülü Handke denilen bu vampir aydınlar grubunun temsilcisine vermesi, bir vampirler topluluğunun oluştuğunu ortaya koymaktadır. (Nobel) Bu verdiğiniz ödül, bir Aziz Sancar hocamıza, bir Orhan Pamuk'a verilmiş ödül değildir. Kimseyi aldatamazsınız ve aldatamayacaksınız.

"Kadını aileden koparmaya yönelik her hamle insanlığı hedef alıyor"

Cumhurbaşkanı kadınların aileden koparılmasına yönelik hamlelerin olduğunu öne sürüp şunları kaydetti:

Kadınlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız. Ülkemizde ve dünyada mağdur edilmiş adaletsizliğe maruz kalmış tek bir kadın kalmayana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Türkiye'nin geleceğini kadınlarımızla birlikte inşa edeceğiz. İnşallah dünyanın geleceği de böyle şekillenecektir. Kadının dirayeti olmasa aile kurumunun ayakta kalabilmesi mümkün değildir. Bu yaklaşımın kadına çok büyük bir sorumluluk yüklediğinin farkındayız. Kadını aileden koparmaya yönelik her hamle bizatihi insanlığın kendisini hedef alıyor demektir. Aile ile kadını, kadınla erkeği, çocuğu birbirinden ayırmaya yönelik zihniyet asla bize ait değildir, iyi niyetli hiç değildir.

 

Independent Türkçe

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU