Trump'ı Thanos gibi gösteren reklama karakterin yaratıcısı isyan etti

Thanos'un yaratıcısı Jim Starlin, "Ülkemin ve özgür dünyanın lideri kendini bir kitle katliamcısına benzetmekten hoşnut” dedi

Videoda Trump, Thanos'un meşhur parmak şıklatma sahnesinde görülüyor ( Twitter / @TrumpWarRoom

ABD Başkanı Donald Trump’ın kampanya ekibinin Trump’ı, Avengers: Endgame’in baş kötü karakteri Thanos’un yerine koyduğu videoya Thanos’un yaratıcısından tepki geldi.  

Avengers: Endgame’in doruk noktasında Thanos parmaklarını şıklatıp evrendeki tüm hayatı yok etmeyi denemeden önce artık ünlü olan “Ben kaçınılmazım” repliğini söylüyor. Trump’ın seçim kampanya ekibi salı günü Thanos’un yerine Trump’ı koydukları videoyu yayımladığında bu replik başka bir anlam kazanmış oldu.

 

 

1973’te Thanos karakterini yaratan çizgi roman yazarı Jim Starlin, Thanos’un bu videodaki kullanımından pek memnun olmamış görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Hollywood Reporter’a konuşan Starlin, “Bu kendini beğenmiş aptalın çocukça egosunu tatmin etmek için çalışmamı kullanması beni önce suistimal edilmiş hissettirdi. Fakat sonra ülkemin ve özgür dünyanın liderinin aslında kendini bir kitle katliamcısına benzetmekten hoşnut olduğunu fark ettim. Bu nasıl hastalıklı bir durum böyle? Gerçekten üzücü ve tuhaf bir zamandan geçiyoruz. Neyse ki her şeyin, ulusal kabusların bile bir sonu var” dedi. 

Trump videosu, Demokratların başkana karşı iki yeni azil maddesi sunmasından birkaç saat sonra yayımlandı.

Video,  ABD Kongresi'nin Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve diğer parti yöneticilerini, Thanos’un kurbanları gibi toza dönüşürken gösteriyor.

Trump kampanyasının tweetinde şu ifadeler yer alıyor:

Demokrat parti düzmece azil soruşturmasını istediği kadar zorlasın. Başkan Trump’ın yeniden seçilmesi kaçınılmaz.

Josh Brolin, Thanos karakterini üç filmde canlandırdı ve Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nda (Avengers: Infinity War) karakter evrendeki hayatın yarısını yok etme hedefini gerçekleştirdi. Avengers: Endgame’deyse parmak şıklatma planladığı gibi gitmedi.

Starlin, Sonsuzluk Savaşı ve Endgame’e ilham olan Sonsuzluk üçlemesininin (Infinity trilogy) ardındaki isim olarak biliniyor.

The Hollywoord Reporter

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU