Eski AK Parti’li vekil: İktidar medyasının ballandıra ballandıra anlattığı İmamoğlu hikayelerinin toplumda hiçbir karşılığı olmaz

Ocaktan, iktidara yakın medyanın İmamoğlu’nu itibarsızlaştırma çabası içinde olduğunu ve çabanın işe yaramayacağını savundu

Fotoğraf: Reuters

Eski AK Parti Bursa Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Türkiye’nin son 1 ayda asparagas haberleri tartıştığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için de yemekli bir toplantıda şarap içtiği iddiasına yönelik eleştirilerin kamuoyunu meşgul ettiğini hatırlattı.

Ocaktan, “Kimin ne yiyip ne içtiği siyaseti neden ilgilendirsin ki?” diye sorarak, “Bugün iktidar medyasının pek sevdiği ve ballandıra ballandıra anlattığı İmamoğlu hikayelerinin toplumda hiçbir karşılığı olmaz. Bırakın İstanbul halkı belediye başkanını, yaptığı hizmetlere göre değerlendirsin ve kararını öyle versin” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu’nun 800 binden fazla oy farkıyla kazandığı İstanbul seçimini hatırlatan Ocaktan, “23 Haziran seçimi öncesinde üretilen ‘Pontus-Konstantinapol’ hikayelerine benzer yeni hikayeler üreterek hayal tüccarlığı yapmak iktidarı değil, İmamoğlu’nu efsaneleştirir” görüşünü savundu.

“AK Parti’nin ihtiyacı olan şey, ömrü yatsıya kadar bile sürmeyecek olan asparagas haberler değil” diyen Ocaktan, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:  

Zira 31 Mart ve 23 Haziran’daki başarısızlığın en önemli sebeplerinden birisi, tam da bu siyaset tarzıydı. Şimdi aynı yanlış siyasi stratejiyi takip ederek İmamoğlu’nu zayıflatma hesapları yapmak, akıllı bir strateji olabilir mi? Ama öyle anlaşılıyor ki AK Parti uzun vadeli stratejiler üretmek yerine, küçük esnaf siyaseti yapmaya devam edecek. Tıpkı İstanbul’da su zammına karşı çıkıp, hükümetin iğneden ipliğe yaptığı zamların faziletini anlatmak gibi bir şey yani...

“AK Parti’nin bu tür asparagas hikayelere değil, yeni başarı hikayelerine ihtiyacı var” ifadesini kullanan Ocaktan, “AK Parti 2013’e kadar reformist stratejilerle demokratikleşmede önemli adımlar attı, hukukta hatırı sayılır değişimler gerçekleştirdi, ekonomide ciddi kalkınma hamlelerinin altına imza attı. Ama ne yazık ki şimdi demokratikleşme değil, kayyımlaşma siyaseti uyguluyor. Ekonomide ise başarı hikayeleri yaratan politikaları terk ettiğimiz için, yabancı sermayenin yatırım tercihi ülkeler liginden hızla uzaklaşıyoruz. Hemen söyleyelim, bunlar hayra alamet gelişmeler değil” dedi.

 

Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU