TÜSİAD’ın konferansına katılan Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı, çevirmen olmayınca kürsüden indi

İstanbul’da gerçekleşen "Çin'i Anlamak, Çin ile İş Yapmak" başlıklı konferansta konuşmacı olan Almanya'nın eski lideri Christian Wulff’tan İngilizce konuşması istendi. Wulff ise bunu kabul etmeyerek kürsüden indi

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) 2012 yılından bu yana düzenlediği "Çin'i Anlamak, Çin ile İş Yapmak" başlıklı konferans serisinin beşincisi, İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü iş birliğinde İstanbul'da gerçekleşti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Çin Ticaret Konsolosu Huang Songfeng başta olmak üzere birçok yerli ve yabancı akademisyen ve yatırımcıyı ağırlayan zirvede Almanya’nın eski cumhurbaşkanı ile “çevirmen” sıkıntısı yaşandı. 

Christian Wulff
Christian Wulff, Almanya'da 2010-2012 yılları arasında cumhurbaşkanlığı yapmıştı/ Fotoğraf: AA

 

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Almanya'nın eski lideri Christian Wulff’tan tercüman olmadığı için Almanca yerine İngilizce konuşması istendi. 

Kendisine tercüman olacağı bilgisinin önceden verildiğini hatırlatan Wulff, "Umarım gelecek yıl konuşmamı Almanca-Türkçe çevirmenle yapabilirim. Üzgünüm ama bu konuşmayı şu anda İngilizce yapmam mümkün değil. Konuşmamın Almanca'dan Türkçe'ye ve Türkçe'den İngilizce'ye çevirilebileceği söylenmişti. Ben de şimdi bundan sonraki oturumun bensiz yapılmasını öneriyorum. Zamanımız da azalıyor" diyerek kürsüden indi.
 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU