Şehir Üniversitesi: Borçlarımızın silinip kamuya yüklenmesini değil kredinin yapılandırılmasını talep ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şehir Üniversitesi üzerinden Halkbank'ın dolandırıldığını söylemesi üzerine, kurumdan açıklama geldi

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek gibi isimleri de anarak Halkbank'ı dolandırmakla suçladığı İstanbul Şehir Üniversitesi, resmi sitesinden açıklama yaptı.

Açıklamada, "Asılsız iddiaları üzülerek takip etmekteyiz" denirken, üniversitenin tüzel kişiliğinin, öğrencilerinin, öğretim elemanlarının ve çalışanların ve de paydaşlarının hakları ile kurumsal birikiminin siyasi tartışmalara kurban edilmemesi çağrısı yapıldı.

Açıklamada, üniversitenin kredi borçlarını ödeyebilecek kapasiteye sahip olduğu belirtilerek, borçların silinerek kamu tarafından yüklenilmesinin talep edilmediği vurgulandı ve mevcut yasalar çerçevesinde borçların yeniden yapılandırılması olduğu kaydedildi. 

Kredi 300 milyon lira

Halkbank'la yapılan kredi anlaşmasına da değinilen açıklamada, 300 milyon lira kredi kullanıldığı, teminat olarak da 8 parselden oluşan kampüs arazisinin gösterildiği belirtilirken, 2019'un Mart'ına kadar herhangi bir aksama olmadan 55 milyon lirayı aşkın bir ücretin geri ödendiği ifade edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teminat gösterilen arazinin değeri 1 milyar 761 milyon lira

Ayrıca, krediye karşılık olarak gösterilen 8 parseldeki arazinin üzerindeki taşınmazlar hariç  değerinin 1 milyar 761 milyon 902 bin lira olduğunun tespit edildiğine değinilen açıklamada, üniversitenin gelir gider bilgisine de yer verildi. Açıklamaya göre, 2019-2020 yılının cari gelirleri 138 milyon lirayken, cari giderler 115 milyon lira seviyesinde.

Açıklamanın sonuç kısmında, üniversitenin müktesebatının korunacağı yönündeki güvencelerin itimat telkin etmekten uzak olduğu vurgulandı ve başta maaş ve burs ödemeleri olmak üzere en temel harcamaların bile yapılamadığı hatırlatıldı. Açıklama, "Bu zor süreçte eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini büyük bir fedakârlıkla sürdüren öğretim elemanlarımıza, çalışanlarımıza ve tepkilerini medeni bir şekilde ortaya koyan öğrencilerimize bu açıklama vesilesi ile bir kez daha teşekkür ediyoruz." ifadeleriyle son buldu.

Şehir Üniversitesi'nin açıklamasının tamamı için tıklayın

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU