Peter Dinklage "olağandışı" final sezonunu savundu: Gurur duyuyorum

Dinklage'a göre hayranları sinirlendiren, dizinin bitmesi

Game of Thrones'un final sezonunun soğuk karşılanmasına dair düşüncelerini dile getiren Peter Dinklage hayranların neden tatmin olmadığını bildiğini söyledi.

HBO'nun popüler dizisinin 8 sezonunda da Tyrion Lannister'ı canlandıran oyuncu, dizinin son sezonuna "olağandışı" diyerek dizinin yaratıcıları David Benioff ve DB Weiss'e destek oldu.

The New Yorker'a bir diziyi bitirmenin "biriyle ayrılmaya benzediğini" söyleyen Dinklage sözlerini şöyle sürdürdü:

Herkes adına konuşamam ama bence bitmesini istemediler. Bu yüzden birçok kişi sinirlendi.

Daenerys Targaryen'in (Emilia Clarke) bir diktatöre dönüştüğü sürpriz sona değinen Dinklage, "Böyle şeyler olur. Canavarlar yaratılır. Ve onların gelişini görmezsiniz. Oy kullanarak onları makamlarına biz getiriyoruz. Göz yumuyorsunuz. Herkesin keyfini kaçıran da bu çünkü bir karakteri çok sevdiler ve ona çok fazla inandılar. Bu karakter hakkında yol boyunca birçok işaret vardı" dedi.

Çocuklarına Khaleesi ismini veren insanlar var" diyen Dinklage şunları söyledi:

O dövmeyi yaptırmadan ya da golden retriever köpeğinize Daenerys ismini koymadan belki de dizinin finalini beklemelisiniz. Size yardımcı olamam! Üzgünüm. (Daenerys) çıldırdı. Buna itildi ve ona nasıl davranıldığı göz önüne alınırsa o da bir kurban. Tüm bunları yaşadı ve öfkeli birine dönüştü. Tıpkı çoğumuzun yaptığı gibi.

Şu anda Broadway dışı müzikal Cyrano'da oynayan Dinklage mayısta sona eren diziyle "gurur duymaya" devam ettiğini söyledi.

Dizi başarılarını sürdürerek 2019 Emmy Ödülleri'nde En İyi Drama Dizisi dalında ödül kazanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Final sezonuna verilen tepkiler arasında Reddit'in arama motoruna "kötü yazarlar" yazınca Benioff ve Weiss'in fotoğrafının en tepede çıkması için başlatılan Reddit kampanyası da yer almıştı.

Geçen 6 ay içerisinde Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) ve Conleth Hill'in (Lord Varys) de aralarında bulunduğu birçok Game of Thrones oyuncusu final sezonunu savunmak için harekete geçmişti.

Bunun aksine Cersei Lannister'ı canlandıran oyuncu Lena Headey, karakterinin final sahnesiyle "hayal kırıklığına uğradığını" açıklamıştı.

Beniof ve Weiss, kısa süre önce Netflix'le iddialara göre 200 milyon sterlin (yaklaşık 1,5 milyar TL) değerinde özel bir anlaşma imzaladı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU