Disney bir yılda 10 milyar dolarlık gişe hasılatı elde eden ilk şirket oldu

Şirket bu başarısını Karlar Ülkesi II’ye borçlu

Disney'e 920 milyon dolar kazandıran Karlar Ülkesi II, Türkiye'de 20 Kasım'da vizyona girmişti (Disney) 

Disney’in 2009’da kırdığı rekorlara bu hafta sonu bir yenisi daha eklendi. Şirket bir yılda küresel çapta 10 milyar dolarlık (yaklaşık 58 milyar TL) gişe hasılatı elde eden ilk stüdyo oldu.

The Wrap’ta yer alan habere göre Karlar Ülkesi II’nin (Frozen 2) vizyondaki üçüncü hafta sonunda dünya çapında 125 milyon dolarlık (yaklaşık 725 milyon TL) gişe hasılatı elde ederek toplam hasılatını 920 milyon dolara (yaklaşık 5,4 milyar TL) ulaştırmasıyla Disney yeni bir rekor kırmış oldu.

Disney, Aslan Kral’ın (Lion King) yeniden çevriminin gösterime girmesiyle temmuzda yıllık küresel gişe hasılatı rekorunu halihazırda kırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2019’u başarılı bir yıl olarak geçiren Disney, Captain Marvel ve Avergens: Endgame’le dünya çapında toplamda 3,9 milyar dolarlık (yaklaşık 23 milyar TL) gişe geliri elde etti.  

Avengers: Endgame, 2,79 milyar dolara (yaklaşık 16 milyar TL) ulaşan gişe geliriyle Avatar’ı geçerek en yüksek hasılatlı film unvanını almıştı.

Bunun ardından Disney stüdyoları Aladdin’le 1,05 milyar dolar (yaklaşık 6 milyar TL), Aslan Kral’la 1,65 milyar dolar (yaklaşık 9,5 milyar TL) ve Oyuncak Hikayesi 4’le (Toy Story 4) 1,07 milyar TL (yaklaşık 6 milyar TL) gişe hasılatı elde etti.

Disney’in başarısındaki dikkat çekici ayrıntıysa, şirketin bu rekora henüz Star Wars vizyona girmeden ulaşması.

20 Aralık’ta vizyona girecek Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi’nin (Star Wars: The Rise of Skywalker) şirkete 500 milyon doların (yaklaşık 3 milyar TL) üzerinde bir gelir getirmesi bekleniyor.  

 

The Wrap

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU