Tekin: Davutoğlu’nun 2 yıl önce imzalamadığı ‘Etik Komisyonu’ teklifimizi şimdi önermesi sevindirici

Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı dahil herkesin mal varlığının araştırılması çağrısında bulunmuştu. CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Davutoğlu’nun iki yıl önce kendilerinin sunduğu ancak o gün imzalamadığı teklifi bugün gündeme getirdiğini öne sürdü

Fotoğraf: AA

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Şehir Üniversitesi olayında Halkbank’ı dolandırmakla suçlanmıştı.

Davutoğlu buna cevaben verdiği cevapta görev yapanlar da dahil olmak üzere yaşayan bütün Cumhurbaşkanları, Başbakanlar ve diğer üst düzey görevlilerin mal varlıklarının ve bu mal varlıklarındaki değişimin araştırılması için TBMM’de komisyon oluşturulmasını talep etmişti.

Davutoğlu’nun bu çıkışına henüz Erdoğan’dan cevap gelmezken CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada şu iddiada bulundu:

Davutoğlu’nun çıkışını olumlu buluyorum. Gerçi kendisinin bugün teklif ettiği düzenlemeyi ben, diğer partili arkadaşlarım Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal ve Enis Berberoğlu’yla birlikte 14 Mart 2017 günü TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi olarak sunmuş, imzalaması için Sayın Davutoğlu’na göndermiştik. O günlerde kendisi sözlü olarak ‘Ben Etik yasasını’ getireceğim demişti. Biz de kendisinin sözlü dile getirdiği yasayı bizzat yazılı hale getirerek ilk olarak imzalaması için kendisine gönderdik. Ancak o imzalamadı. İktidar milletvekilleri imzalamadığı için Meclis gündemine gelmedi. O teklifte mal bildiriminde bulunulması, yolsuzluklarla ve rüşvetle mücadele için TBMM Siyasi Etik Komisyonu kurulmasını teklif ediyorduk. Davutoğlu’nun iki yıl önce reddettiği komisyona bugün sahip çıkması beni sevindirdi.

“Türkiye’ye temiz eller operasyonu gerekiyor”

Türkiye’ye tıpkı bir zamanlar İtalya’da olduğu gibi bir temiz eller operasyonu gerektiğini söyleyen Tekin, sözlerini şöyle tamamladı:

Sayın Cumhurbaşkanı, iktidara geldiğinde 3 Y ile mücadele vaat ediyordu. Bu 3 Y ile mücadele programında duruyor. Neydi bu 3 Y. Yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele. Üçünde de sınıfta kalındı. Bütün dünyada sabittir ki yolsuzlukla mücadele etmeden yolsuzluluğu yenemiyorsunuz.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU