Bakan Soylu: Pek çok cinayet hadisesinin aynısını, yıllardan beri televizyon filmlerinde, dizilerde izliyorduk

Son dönemdeki şiddet olaylarına değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, televizyondaki bazı yayınların pek çok cinayet için fikri altyapı oluşturduğunu savundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Hizmet İçi Eğitim Programı'nda konuştu.

Son dönemdeki şiddet olaylarına değinen Bakan Soylu, bazı televizyon yayınlarının kişileri olumsuz etkileyip suça teşvik ettiğini belirtti:

Yeni iletişim, yaygın medya unsurlarıyla insanlardaki bir şeyleri kazanma hırsının artması veya topluma verilen yanlış mesajlar, gelişi güzel yapılan yayınlar, suçlu profilini değiştirmektedir. Günlük hayatta şahit olduğumuz pek çok cinayet hadisesinin aynısını, yıllardan beri televizyon filmlerinde, dizilerde izliyorduk. Birilerini bir şekilde etkilediğini, yönlendirdiğini, onlardan akıl aldığını, bir fikri altyapı oluşturduğunu, herhalde kimse inkar etmez. 

Yeni suç alanlarına da değinen Soylu, teknolojiyle birlikte hırsızlıkta da farklı yöntemlerle karşı karşıya kalındığını söyledi. "Bunun üstüne bir de teknolojik yeniliklerin açtığı kaza ve suç alanları eklenmektedir. Yepyeni suç türleriyle karşı karşıyayız" diyen Soylu, telefon dolandırıcılığı, sanal bahis ve sanal kumar gibi siber suçlardan örnekler verdi.

"3 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi"

Ağrı'da sabah saatlerinden bu yana yürütülen operasyona da değinen Bakan Soylu, "Başka bir yerden aldığımız bilgiyi değerlendirerek emniyet ile Jandarma Komutanlığımızın düzenlediği operasyonla 3 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Bunların hepsi kendine ait oluşturulan hakikaten gelişmiş takip yöntemleri, izleme yöntemleri, en önemlisi de analiz yöntemleriyle gerçekleşmektedir" ifadelerini kullandı.

Asılsız ihbarlara 250 TL'lik ceza

112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan asılsız ihbarlara da değinen Bakan Soylu, valilikler tarafından 250 TL'lik ceza uygulamasının başlatıldığını söyledi:

(112 çağrı merkezlerine gelen asılsız ihbarlar) Asılsız ihbarlara karşı ceza uygulamasına da başladık. Valiliklerimiz tarafından 250 lira ceza kesilmektedir ancak mesele ceza tahsil etmek değil hayat kurtarmaktır.

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU