Charlize Theron: Harvey Weinstein herkese "iş bulmak için onunla birlikte olduğumu" söyledi

Gwyneth Paltrow da Weinstein'ın ona aynı şeyi söylediğini ve "yalanı bir saldırı silahı olarak kullandığını" iddia etmişti

Theron'un başrolünü Nicole Kidman ve Margot Robbie'yle paylaştığı Skandal, Türkiye'de 20 Aralık'ta vizyona girecek (IMDb)

Charlize Theron'ın iddiasına göre Harvey Weinstein insanlara, Theron ve Renee Zellweger'ın filmlerde rol alma karşılığında kendisiyle birlikte olduğunu söylemiş. 

Theron'un son projesi Skandal (Bombshell), kadınları ötekileştirdiği ve birbirine düşürdüğü söylenen Fox News'un merhum başkanı Roger Ailes'a ilişkin cinsel istismar iddialarıyla ilgili bir film. Yeni bir röportajda Theron, Ailes'ın davranışının Weinstein'ın davranışlarına birebir benzediğini söyledi.

New York Times'a konuşan Theron şu ifadeleri kullandı:

(Weinstein) bunu herkese yaptı. Kadınları birbirine düşürmek mi? Bu konuda gerçekten çok, çok iyiydi. "Bu film için Gwyneth (Paltrow) ile konuşuyorum…" gibi sözleri vardı. Söylediklerinden biri Renée (Zellweger) ve benim iş bulmak için onunla yattığımız yönündeydi. Hiçbir sınır tanımıyordu. Cinsel tavizlerde bile bizi karşı karşıya getirirdi.

Aralık 2017'de 5 kadın tarafından Weinstein aleyhine açılan bir davada, eski Miramax Films patronu “şantaj yapmakla” suçlanıyordu. Bununla birlikte Herkes Onu İster'in (Get Over It) oyuncularından Melissa Sagemiller, Weinstein'ın daha önce diğer başarılı oyuncuların da rol almak için aynısını yaptığını söyleyerek kendisini cinsel ilişkiye zorladığını iddia etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davada, Weinstein'ın Sagemiller'e, “Renée Zellweger, Charlize Theron ve diğer aktrisler de cinsel tavizde bulundu” dediği iddia edildi. Ardından, iddiaya göre Weinstein, “Kariyerinin bu küçük gençlik filminden daha ileriye gitmesini istemiyor musun?” diye sordu.

Zellweger'in temsilcisi People dergisine yaptığı açıklamada, “Harvey böyle dediyse tamamen saçmalamış” diye konuşmuştu.

Weinstein'a ilişkin suçlamaların ortaya çıkmasının ardından Paltrow'un 2017'de iddia ettiğine göre oyuncu, yapımcının insanlara ikisinin cinsel ilişkide bulunduğunu söylediğini keşfetti.

Paltrow, New York Times'a, “Biriyle yatma konusunda yalan söyleyen ilk kişi değil ama yalanı bir saldırı silahı olarak kullanıyordu” demişti.

Weinstein'ın sözcüsü yaptığı açıklamada iddiayı şu sözlerle yalanladı:

Bay Weinstein bu suçlamaları şiddetle reddediyor. Onlardan biriyle birlikte olduğunu hiçbir zaman söylemedi. Bu yetenekli kadınların, Oscar kazananların, yetenekleri ve mükemmel çalışmalarıyla elde ettikleri rollerin karşılığında cinsel tavizde bulunduğuna birilerinin inanacak olması çok saçma. Bu açıkça doğru değil.

Theron 90'ların sonu ve 2000'lerin başında, aralarında Tanrı'nın Eseri, Şeytanın Parçası (The Cider House Rules, 1999), Çeteler Savaşı (The Yards, 2000) ve Soygun'un (Reindeer Games, 2000) da olduğu birkaç filmde Weinstein'la birlikte çalışmıştı.

24 Ocak 2020'de gösterime girecek Skandal'da eski Fox News sunucusu Megyn Kelly'yi canlandırdığı rolüyle Theron'ın adı ikinci bir Oscar için sıkça geçiyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU