Kars Belediye Başkanı Bilgen: Usulsüz hacizlerden dolayı çalışanlara maaş ödeyemiyoruz

HDP’li Kars Belediyesi’nin hesaplarına haciz konulunca çalışanların maaşları ödenemez hale geldi. Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, “İşçi maaşlarına haciz konulması kanuna aykırı” dedi

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen / Fotoğraf: HDP Basın

31 Mart yerel seçimlerinde MHP’den HDP’ye geçen Kars Belediyesi’nin tüm taşınmaz, hesaplar ve araçlarına haciz konulmuştu.

338 milyon TL borçla HDP’nin devraldığı belediyede, alacakların tahsili için işçi maaşlarına el kondu.

Konuyla ilgili Independent Türkçe’ye konuşan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, haciz işlemlerinin Kars Belediyesi'nde önceki dönem usulsüz iş yapan ve taahhüt ettiği işleri de teslim etmeyen kişilerce başlatıldığını söyledi.

Bilgen, hacizden dolayı işçi maaşlarının ödenemediğini ifade etti.

Belediyeden istenen alacakların geçmiş ihalelerle ilgili olduğunu ifade eden Bilgen, göreve geldiklerinde Teftiş Kurulu’ndan destek istediklerini, bunun yanında belediye içinde iç denetim komisyonu kurulduğunu aktardı.

Belediyenin, usulsüz olduğu tespit edilen ihaleler için ödeme yapamayacağını söyleyen Bilgen, yargılama süreci bitmeden İller Bankası’ndan belediyeye gelen ve çalışanların maaşının ödendiği hesaba el konulduğunu belirtti.

“İller Bankası sorumluluğu İcra Dairesi’ne, onlar da İller Bankası’na atıyor”

Bilgen, sözlerine şöyle devam etti:

"Alacağı kesinleşmemiş olan bir işten dolayı tahsilat yapıyorlar. Kesintilere devam ediyorlar, bunu durduramıyoruz. Bu sefer İller Bankası’ndan gelen işçi maaşlarına da haciz koydurdular. İşçi maaşlarına haciz konamaz hükmü var. İller Bankası sorumluluğu İcra Dairesi’ne, onlar da sorumluluğu bankaya atıyor. İkisi de devlet kurumu. Kanuna aykırı emri kimse uygulayamaz. Banka İcra Dairesi benden talep etti ben yaptım diyemez. Maaşlara haciz konulamaz"

Belediyenin 338 milyon lira borçla devraldıklarını söyleyen Ayhan Bilgen, çalışanlarının geçmişten alacakları 3 aylık maaş farklarını kapattıklarını, ancak hacizden dolayı bu ayki maaşların bir hafta geçmesine rağmen henüz ödenemediğini aktardı. Belediyenin personel sayısının 400’ü geçmemesi gerektiğini, ancak göreve geldiklerinde 900’ün üzerinde çalışan olduğunu ifade etti.

Bilgen, “Makamım, oturduğum masa, arsalar, binalar hepsi hacizli. İller Bankası’ndan aylık gelen 2,5 milyon lira maaşlara yetmiyor. Diğer gelirlerimizde tamamlayıp ödüyoruz” diye devam etti. 

Kars Belediyesi’nin çalışanlarının maaşlarına önceki dönem iş yapan firma ve kişilerin açtığı dava nedeniyle haciz konulmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU