"Korku Ustası", Oppenheimer'ı küçümsedi: "Fena değildi"

Cadılar Bayramı ve New York'tan Kaçış'ın yönetmeni şu yorumu yaptı: "Herkes bu filmi yüzyılın filmi diye övüyor, bundan emin değilim"

John Carpenter (AP)

John Carpenter, Christopher Nolan'ın Oscar ödüllü gişe canavarı filmi Oppenheimer hakkındaki kararını verdi ve epik biyografiyi "Fena değil" diye niteledi.

76 yaşındaki yönetmen, Cadılar Bayramı (Halloween) ve Şey (The Thing) gibi filmlerdeki çalışmalarıyla genellikle "Korku Ustası" diye anılıyor.

Last Donut of the Night bültenine konuşan Carpenter'a yakın zamanda çıkan filmlerden hangilerini beğenip beğenmediği soruldu.

Carpenter, "Oppenheimer fena değildi" diye yanıtladı. 

Fena değildi. Herkes onu yüzyılın filmi diye övüyor, bundan emin değilim.

Genel olarak Nolan'ın filmlerini beğenip beğenmediği sorulduğunda Carpenter şu yanıtı verdi:

Evet, sanırım, elbette.

Oppenheimer, atom bombasının arkasındaki beyin olan J. Robert Oppenheimer'ın hikayesini anlatıyor. Film, 96. Akademi Ödülleri töreninde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu (Cillian Murphy), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Robert Downey Jr.), En İyi Sinematografi, En İyi Kurgu ve En İyi Film Müziği olmak üzere 7 dalda ödül kazanmıştı.

Carpenter, Bradley Cooper'ın yönettiği Leonard Bernstein biyografisi Maestro için daha fazla övgüde bulunarak şunları söyledi: 

Maestro'yu çok beğendim. Bence müthişti.

Ünlü yönetmen, Greta Gerwig'in Barbie filminden de etkilenmediğini geçen yıl Los Angeles Times'a açıklamıştı: 

Barbie'yi izlediğime inanamıyorum.

Bu benim kuşağıma göre değil. Barbie bebeklerle hiçbir ilgim yoktu. Allan'ın kim olduğunu bilmiyordum. Yani, özetleyebilirim. 'Benim vajinam yok' diyor ve sonunda 'Bir jinekoloğa gideceğim!' diyor. İşte benim için film buydu.

Carpenter, 2021'de The Independent'a konuşmuş, 2010 yapımı Koğuş'tan (The Ward) sonra başka bir film yönetip yönetmeyeceğini ele almıştı.

"Yönetmenliği seviyorum ve doğru koşullar altında bunu tekrar yaparım" demişti.

Ama bu finansmanı yetersiz bir film olamaz, biliyorsunuz ve sevdiğim bir şey olmalı. Bir Drakula filmi güzel olurdu.

İlk filmin başarısının ardından seri haline getirdiği ve halihazırda 13 filmden oluşan Cadılar Bayramı'nın 2021 yapımı devam filmi Cadılar Bayramı Öldürür'de (Halloween Kills) danışmanlık yapmış ve filmin müziklerini hazırlamıştı.

Carpenter, "Bunun nihai slasher filmi olduğunu düşünüyorum" demişti.

Gürültülü ve çok da sert! Michael [Myers] yine bir doğal afet. Rüzgar gibi, öylece geliyor ve onu durduramıyorsunuz. Yeni müziğimin filmin yoğunluğuna uygun olması gerekiyordu. [Yeni filmlerdeki] kadın dayanışmasını seviyorum. Kızlar gerçekten canlarına okuyor. Onlarla uğraşmayın!



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU