BAE'den çılgın proje: Santorini, Abu Dabi'ye taşındı

Yaş sınırı uygulaması da dikkat çekiyor

Otel yöneticisi, diğer tatil merkezleri arasından sıyrılabilmek için böyle bir konsept seçtiklerini söyledi (Anantara Santorini)

Amerikan medya kuruluşu CNN, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) meşhur Yunan adası Santorini'nin taklidi olarak inşa edilen tatil merkezini haberleştirdi. 

Abu Dabi'de şubatta açılan Anantara Santorini Resort, şehir merkezinden yaklaşık bir saat uzaklıkta yer alıyor. 

Haberde, "Akdeniz fantezisinin ürünü" diye nitelenen otelde en ucuz günlük konaklama fiyatı kişi başı 800 dolar. 

Otelin yöneticisi Rachid Bakas, projede Yunanistan'ın 200 km güneydoğusunda yer alan Santorini'den esinlendiklerini belirterek şunları söyledi: 

Yanı başımızdaki denizin rengini görüyorsunuz, kurduğumuz konsept gerçekten güçlü. Santorini fikri bu konuma gerçekten uyuyor, tasarımı kusursuz kılan da bu.

Tek seferde 44 müşteriyi ağırlayabilen Anantara Santorini, toplamda 22 odadan oluşuyor. Otelde puro tadımı için özel bir salonun yanı sıra sinema, spa ve havuz mevcut. Ayrıca konuklara plajda yoga seansları gibi etkinlikler de sunuluyor.  
 

otel.jpg
Otel, müşterilere eğlenceden ziyade dinginlik sunuyor (Anantara Santorini)


Bakas, konukların sakinliğin tadını çıkarmasını hedeflediklerini söyleyerek şöyle devam etti: 

Özel bir deneyim sunuyoruz. Bu da size aradığınız samimi ve özel ortamı sağlıyor. Aslında burası, Santorini'de sahip olamayacağınız bir saklanma yeri niteliğinde. Çünkü özellikle yaz aylarında ada çok kalabalık oluyor.

Otelin bir diğer özelliğiyse yaş sınırı uygulaması. Aile yakınları ve ebeveynleri kendilerine eşlik etse de 18 yaş altı kişilerin konaklamasına izin verilmiyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Santorini'deki bembeyaz evlerin oluşturduğu görüntünün korunması için otelde sıkı bir çalışma yürütülüyor. 

Bakas, sadece duvardaki lekelerin silinmesi ve boyaların taze tutulması için düzenli olarak iki işçinin çalıştığını söyledi. 

Dış cephe boyalarını taze tutan işçiler, müşteriler gittiğinde odaların içini de tekrar boyuyor. Bakas, özellikle renk farklarının görülmemesi amacıyla çok titiz çalışıldığını belirtti.


Independent Türkçe, CNN, Elite Traveler

DAHA FAZLA HABER OKU