Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: Hukuk müzakere ve pazarlık haline geldi

Davutoğlu, “Etki ajanlığı yasasına karşıyım. İlk incelenmesi gereken geçen hafta darbe yaygarası yapanların ülkeye verdiği zarardır” dedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Saadet Partisi'nin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. Toplantıda Davutoğlu'na, konuşmasından önce Türkiye'de öğrenim gören Filistinli öğrenci Yusuf Barakat rozet taktı / Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ortak grup toplantısında kürsüye çıkan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu. Konuşmasına Gazze’de yaşananlara değinerek başladı.

“Her bir Türkiye vatandaşının yüreği Filistin denildiğinde yanar. Biz zalimlerin karşısındayız. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz” diyen Davtoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Netahyahu hakkında aldığı kararı değerlendirmek istiyorum. İlk defa böyle bir karar alınıyor. Daha önce Amerika tehdit etmiş ve mahkeme geri adım atmıştı. Birinci suçlu Gazze öyle mi? Bu yaklaşımı şiddetle reddediyorum. Bu mesele 7 Ekim'de başlamadı. Soykırım ifadesinin kullanılmamasını protesto ediyorum.

Suçların eşitlenmesi adalet değildir. Ürkekçe alınmış bir kararı doğru bulmuyoruz. Şartlar ne olursa olsun biz her zaman Gazze'nin yanında olmaya devam edeceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Etki ajanlığı yasasına karşıyım

Geçen hafta Bahçeli'ye 'İmalı konuşmayın. Darbe teşebbüsü varsa gerekenleri delilleriyle söyleyin' dedim. Tutuklanan polisler, şüpheliler var. Tutuklanma gerekçelerinde yine darbe teşebbüsü yok. Bir gecede milleti ayağa kaldırmanın anlamı neydi?

Etki ajanlığı yasasına karşıyım. İlk incelenmesi gereken geçen hafta darbe yaygarası yapanların ülkeye verdiği zarardır. Türkiye'yi bu duruma düşürmeye ne hakkınız var. Adalet her şeyi yerli yerine koymaktır Sayın Erdoğan.

Hukuk müzakere ve pazarlık haline geldi. Rahip Brunson olayını hatırlarsınız. Al papazı ver papazı. Kim saygı duyar şimdi size? Suçlu ise göndermeyeceksiniz. Müzakere ediyorsunuz

“Neden 2018 de Demirtaş bu davaya iliştirildi?”

28 Şubatçılar serbest bırakıldı. Aynı gün Kobani davası sonuçları açıklandı. Bir senden bir benden derdi 12 Eylül generalleri. Adalet sanki pinpon topu. Bir senden bir benden...

Kobani olaylarında kamu düzenlerine karşı mücadele etmek benim görevimdi. 10 sene niye sürdü bu dava. Neden 2018 de Demirtaş bu davaya iliştirildi?  Hangi pazarlıkla döndü? Bugün Kavala'nın serbest kalması için Bahçeli'nin olur verdiğini yazdı. Öcalan'ın idamdan kurtarılmasına da onay vermişti. Hukuk pazarlıklar haline gelmiş. Kayıt dışı bir siyaset var.

“Siyasi vesayet var”

Beştepe vesayeti var. Çeteleşmeler var. AK Partili vekillere sesleniyorum. Kararı Beştepe'deki bürokratlar veriyor. Bir de siyasi vesayet var. Normalleşme ne oldu. Erdoğan Özel'i ziyaret etmedi değil mi? Bahçeli'nin demokrasi üzerinde kılıcı vardır. Ne kadar normalleşeceği ile ilgili. Bu vesayetten kurtulun. Özgür siyasetçiler olamayacaksınız.

Kayıt dışı ekonomi var. Bankada parası olana yüksek faiz gönderiliyor. Nasıl kayıt dışı ekonomi olur biliyor musunuz, ihale yolsuzlukları. Geçmedikleri yollara para veriyor insanlar. Seferberlik ve savaş hali yönetmeliği. Neden şimdi değiştirdiniz? Mesele büyük ekonomik kriz geliyor. Haklın sesi çıkmasın ise. Yapmayın, etmeyin. Ön yargılı davranmak istemiyorum. Zamanlama ve 7 yıl beklenmiş olması haklı soruları getiriyor.

“Nereden alıyor bu cesareti”

Ayhan Bora Kaplan davasında Kaplan'ın kendisinin özgüveni artmış. Hakime 'efendim bitanem' diyor. Ne haddinedir. Mahkeme yüze Türk milleti adına karar veriyor. Nereden buluyor bu cesareti bunlar.  Uyarıyorum iktidar sahiplerini bu bir yayıldı mı kültür haline gelir. -Sezgin Baran Korkmaz. Kara para aklayıcısı. Ben birkaç ay içinde döneceğim diyor. Nereden alıyor bu cesareti. Türkiye şu an gri listede. -Hukuk müzakere ve pazarlık haline geldi. Rahip Brunson olayını hatırlarsınız. Al papazı ver papazı. Kim saygı duyar şimdi size? Suçlu ise göndermeyeceksiniz. Müzakere ediyorsunuz.

Zamanlama haklı soruları getiriyor

Seferberlik ve savaş hali yönetmeliği. 'Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü' yürürlükten kaldırıldı ve yerine 'Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği' getirildi. Neden şimdi değiştirdiniz? Bunun sebebi "Mesele büyük ekonomik kriz geliyor. Haklın sesi çıkmasın" diyeyse yapmayın, etmeyin. Ön yargılı davranmak istemiyorum. Zamanlama ve 7 yıl beklenmiş olması haklı soruları getiriyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU