Robert Downey Jr., Oscar'daki kokain şakası hakkındaki sessizliğini bozdu

Kimmel, Oscar töreninde şöyle şaka yapmıştı: "Bu Robert Downey Jr'ın kariyerinin en yüksek noktası... Yani en yüksek noktalarından biri"

(Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi 2024)

Robert Downey Jr., Jimmy Kimmel'ın Oscar töreninde kendisinin bağımlılık geçmişiyle ilgili yaptığı fikir ayrılığına sebep olan şaka hakkında ilk kez yorum yaptı.

Gece talk şovu sunucusu 96. Akademi Ödülleri'ni sunarak, 2017'den bu yana 4 kez ödül törenine ev sahipliği yapmış oldu. 

Açılış monologu sırasında Kimmel, Downey'nin madde bağımlılığı geçmişine atıfta bulunan bir şaka yaparak şöyle demişti:

Bu Robert Downey Jr.'ın kariyerinin en yüksek noktası... Yani en yüksek noktalarından biri.

59 yaşındaki aktör bunu takdirle karşılayarak burnuna dokununca Kimmel şöyle sormuştu:

Tam isabet mi oldu yoksa yaptığın uyuşturucu hareketi miydi?

Aktör daha sonra Kimmel'a şakayı uzatmamasını işaret etmişti.

8 Nisan Pazartesi günü Esquire'de yayımlanan ve geçmişine odaklanan yeni bir makalede Downey'e o an soruldu.

Aktör, "Umurumda değil. Jimmy Kimmel'ı seviyorum. Onun ulusal bir hazine olduğunu düşünüyorum" diye yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Downey Jr., Christopher Nolan'ın Oppenheimer'ındaki Lewis Strauss rolüyle ödül töreninde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştı. 

Aktör kabul konuşmasında "Sırasıyla berbat çocukluğuma ve Akademi'ye teşekkür etmek istiyorum" demişti.

Kimmel'in şakası, aktörün geçmişteki bağımlılık mücadelesini hafife almaması gerektiğini savunan hayranlarından eleştiri almıştı. 

Aktör 1996'dan 2001'e kadar uyuşturucuyla ilgili suçlar nedeniyle birçok kez gözaltına alınmıştı. Mahkeme kararıyla yapılan uyuşturucu testlerini defalarca kaçırdıktan sonra 1999'da 12 ay hapis yatmıştı. Downey Jr., Temmuz 2003'ten beri uyuşturucu kullanmıyor.

Eski Marvel Stüdyoları Başkanı David Maisel geçen günlerde Downey Jr.'ın Demir Adam (Iron Man) rolüne seçilmesi için mücadele etmek zorunda kaldığını çünkü yönetim kurulunun "şirketin geleceğini bir bağımlının ellerine teslim etmenin çılgınlık" olduğunu düşündüğünü açıklamıştı.

Gwyneth Paltrow, Jon Favreau, Jeff Bridges ve Paul Bettany'nin (seslendirme rolünde) de rol aldığı 2008 yapımı film, küresel gişede 585 milyon dolardan fazla hasılat elde etmişti. Bu filmin büyük ölçüde Downey'nin karizmatik performansının da etkisiyle Marvel Sinematik Evreni'nin başlamasını sağladığı yaygın olarak kabul ediliyor.

Downey o zamandan beri Demir Adam rolünü iki devam filminin yanı sıra 4 Avengers filmi, Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (Captain America: Civil War) ve Tom Holland'la birlikte rol aldığı Örümcek-Adam: Eve Dönüş'te (Spider-Man: Homecoming) de tekrar canlandırdı. 

Esquire röportajında Marvel Sinematik Evreni'ne geri dönüp dönmeyeceği sorulan Downey şöyle dalga geçti:

Seve seve. Bu benim DNA'mın ayrılmaz bir parçası. O rol beni seçti. Ve bakın, her zaman söylüyorum, asla ama asla [Marvel Stüdyoları Başkanı] Kevin Feige'e karşı bahse girmeyin. Bu kaybedeceğiniz bir bahis olur. O kasadır. O her zaman kazanır.

2007'de Marvel Stüdyoları başkanlığını Maisel'den devralan Feige, role Downey'nin seçilmesinin "Hollywood tarihindeki en büyük kararlardan biri" diye nitelendirmişti. 

Robert'ı rol için seçene kadar nasıl bir film çekeceğimizi bilmiyorduk ve Robert'ı seçtikten sonra her karar çok daha kolay hale geldi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU