Rol teklif edildi mi edilmedi mi? James Bond karmaşası

Daniel Craig'in izinden gideceği iddia edilmişti

İki kez BAFTA'ya aday gösterilen oyuncu, Tom Ford imzalı Gece Hayvanları'ndaki sarsıcı performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Altın Küre kazanmıştı (Universal)

James Bond rolünün Aaron Taylor-Johnson'a resmen teklif edildiği ve ikonik casusu canlandıracak yeni yıldız arayışında sona gelindiği iddia edilmişti.

Ancak BBC, prodüksiyondan bir yetkilinin "söylentilerde doğruluk payı olmadığını" açıklamasıyla spekülasyonlara son noktayı koydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Krallık merkezli gazete The Sun'ın haberinde 007 rolü için Taylor-Johnson'la anlaşmaya varıldığı ve Britanyalı aktörün teklifi resmen kabul etmek üzere olduğu belirtiliyordu.

Bu da 33 yaşındaki oyuncuyu Pierce Brosnan, Timothy Dalton, Roger Moore ve Sean Connery gibi isimlerin ardından gizli ajanı canlandıran 7. aktör yapacaktı.

Daniel Craig'in izinden gideceği iddia edilen Taylor-Johnson, Rolling Stone dergisinin Birleşik Krallık edisyonuna verdiği röportajda "pop kültürü stüdyo filmi" makinesinin bir parçası olmayacağı konusunda ısrar etti.

"Benim için gelecek çizilmesine ihtiyacım yok"

Bond olmak için görüşmelerde bulunduğuna dair haberler doğrudan kendisine sorulduğunda aktör, "Sadece göstereceğim ve anlatacağım şeyler hakkında gerçekten konuşabilirim" diyerek ekledi:

Benim için bir gelecek çizilmesine ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Benim için ne çizilirse çizilsin, daha iyisini yapabileceğimi hissediyorum.

Önceki günlerde düzenlenen bir anket, bir Bond adayı için yaşlı bulunmasına ve suç dizisi Luther'e odaklanacağını açıklamasına rağmen Idris Elba'nın halkın bir numaralı tercihi olduğunu ortaya koymuştu. 

Aynı anketin sonucunda Tom Hardy ikinci, Henry Cavill üçüncü, Aaron Taylor-Johnson ise 9. sırada yer almıştı.

"İltifat olarak kabul ediyorum"

Gece Hayvanları (Nocturnal Animals), Göster Gününü (Kick-Ass), Sınır Tanımayan (Nowhere Boy) ve Yenilmezler: Ultron Çağı (The Avengers) filmlerindeki rolleriyle tanınan Aaron Taylor-Johnson, Fransız moda dergisi Numero'ya yaptığı açıklamada şunları söylemişti: 

İnsanların beni bu rolde görmelerini büyüleyici ve harika buluyorum. Bunu büyük bir iltifat olarak kabul ediyorum.

Bu yıl üç büyük filmi gösterime girecek

33 yaşındaki Britanyalı, Ryan Gosling ve Emily Blunt'la birlikte Dublör'de (The Fall Guy) kaybolan ünlü bir aksiyon yıldızını canlandıracak. Filmin 26 Nisan'da gösterime girmesi bekleniyor.

Taylor-Johnson ayrıca 1922 yapımı gotik korku filmi Nosferatu'nun merakla beklenen yeniden çevriminde de rol alacak. Aktör, Robert Eggers'ın yönettiği ve Bill Skarsgård, Nicholas Hoult, Lily-Rose Depp ve Willem Dafoe gibi yıldızlarla birlikte oynayacak.

2012'den beri yönetmen Sam Taylor-Johnson'la evli olan aktör, dünyanın en büyük avcısı olduğunu kanıtlamaya çalışan Sergei Kravinoff'un hikayesini konu alan Avcı Kraven'da (Kraven The Hunter) başrol oynayacak ve Sony'nin Örümcek Adam Evreni'ne dahil olacak.


Independent Türkçe, The Sun, Daily Mail, Numero, New York Post, Rolling Stone, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU