CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Tayyip Bey benimle kavga etmek istiyor

Özel, “Senin istediğin kavgayı değil, halkın milletin taleplerinin kavgasını yapacağım” dedi

Fotoğraf: X / @BocekMuhittin

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da Gazipaşa Belediyesi Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Özel, Çanakkale Zaferi’nin 109'uncu yıldönümü dolayısıyla zaferin kahramanları Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehitleri andı Özel, “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü. Bu ülkedeki herkesin dedelerinin kefensiz yattığı Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüzdeyiz. Bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyorum. Bir yerel seçim gündeminde buradayız. 18 Mart’ta eğer buralardaysanız gideceğiniz yer adını Atatürk’ten alan Gazipaşa’dan başka bir yer olamaz” ifadelerini kullandı. Özel konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

“Antalya'nın üvey evlat olmasına izin vermeyeceğiz”

Antalya bu iktidarın üvey evladı. Adalet ve Kalkınma Partisi 2023 yılında 73,6 milyar lira vergi tahsilatı yapılan, devletin sağ eli alan eli, 73,6 milyar almış buradan. Burası Türkiye'deki bütün milli gelirin yüzde 3,3’ünü üretmiş. Burada 55 milyar dolarlık turizmin 25’i yapılmış. Yani bacasız sanayi burada ve 73,6 milyar vergi toplanmış. Peki yatırım programında Antalya'ya ne verilmiş? 7,1 milyar lira, yani yüzde 9,5’i. Yani 10 almışlar Antalya'ya 1 vermişler. Kepçeyle almışlar, çay kaşığıyla vermişler. Antalya'nın hakkını yemişler. Antalya'ya haksızlık. Antalya'nın hakkını da arayacağız, hakkını da savunacağız. Antalya'nın üvey evlat olmasına izin vermeyeceğiz.

“Meral Hanım’la emekli ittifakında buluştuk”

Emekliler ilk emekli olduklarında 1,5 asgari ücret alıyorlardı. Tayyip bey hiç karışmasa 26 bin lira olacaktı. Ama enflasyona ezdirmeyeceğiz diyerek enflasyon canavarına yem ettiler.
 

Emekliye bulamadığı parayı 5’li çeteye buluyor. Emekliye bulamadığı parayı yol müteahhitine, yandaş müteahhite buluyor. Emekliye de yok diyor. Buradan soruyorum; emekliye yok diyen Tayyip Erdoğan'a, 31 Mart'ta oy var mı? Yok işte yok. Meral Hanım’la Ankara'da siyasi ittifak kuramadık ama emekli ittifakında buluştuk. Meral Hanım da söylüyor, bütün partiler söylüyor. En güçlü ittifak emeklilerin ittifakıdır. Sizin için çalışıyoruz, sizin için uğraşıyoruz. Bundan sonra emeklinin hakkını alana kadar susmayacağız.

“Milletin taleplerinin kavgasını yapacağım”

Tayyip Bey benimle kavga etmek istiyor. Sürekli zam yapıp dönüp öbür taraftan DEM deyip kavga etmek istiyor. Kimlik siyaseti yapmak istiyor. Mezhep siyaseti yapmak, ayrıştırma, ötekileştirme istiyor. İlla kavga yapmamı istiyorsan tamam, senle kavga yapacağım. Emeklinin, köylünün, işsizin, gençlerin hakkı için kavga yapacağım. Senin istediğin kavgayı değil, halkın milletin taleplerinin kavgasını yapacağım.

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU