Marvel filmlerinde neden kimse Wolverine'i gerçek adıyla çağırmıyor?

X-Men filmlerinin çoğunda Wolverine, Logan adıyla anılıyor

James Mangold'un yönettiği Logan: Wolverine'de (Logan) Hugh Jackman ölümcül mutantı canlandırmış, film 2017'de gösterime girmişti (20th Century Studios)

Çoğu Marvel filminde Wolverine'den ya kod adıyla ya da Logan olarak bahsediliyor ancak ikisi de gerçek adı değil. 

Hatta Wolverine'i sadece filmler aracılığıyla tanıyan Marvel izleyicileri, insanlar onu bu şekilde çağırdığı ve popüler filmlerinden birinin adı olduğu için isminin sadece Logan olduğunu düşünüyor.

Gerçek adı 2009 yapımı filmle ortaya çıktı

Wolverine'in gerçek adı sadece 2017 yapımı Logan: Wolverine'de (Logan) yoğun olarak kullanıldı ve gizli bir gönderme olarak yer aldı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

X-Men Başlangıç: Wolverine (X-Men Origins: Wolverine) en çok Wolverine'in sahte görünümlü pençeleri ve Deadpool'un korkunç tasviriyle hatırlanıyor. İzleyicilerin genellikle hatırlamadığı şeyse bu filmin aynı zamanda Logan'ın gerçek adını X-Men serisine kazandıran film olması.

2009 yapımı film, Logan'ın çocukluğuna bir geri dönüşle başlıyor ve Wolverine'in gerçek adının James Howlett olduğu ortaya çıkıyor. Ancak daha sonra varlıklı bir ailenin çocuğu olarak Kanada'da dünyaya gelen James'in aslında ailenin bekçisi Thomas Logan'ın oğlu olduğu anlaşılıyor.

Wolverine filmin ilerleyen bölümlerinde William Stryker'ın X takımına katıldığında, onlara sadece adının Logan olduğunu söylüyor.

Filmin sonunda Stryker, Wolverine'i öldürme umuduyla Adamantium mermisiyle başından vuruyor. Bu Wolverine'i öldürmese de hafızasını siliyor. Bilinci yerine geldiğindeyse artık kendi adını bile hatırlayamıyor. Ona adını hatırlatacak tek şey, üzerinde "Logan" yazan künyesi. Artık James Howlett ismini de hatırlamayan Wolverine, o noktadan sonra Logan diye anılmaya başlıyor.

Yeni Deadpool filmiyle dönüyor

Sevilen karakter Wolverine, bu yıl yeni Deadpool filmiyle sinemalara dönecek.

Üçüncü Deadpool filminin Super Bowl'da yayımlanan fragmanı, ana karakterin kendi yardımcı kadrosu ve Hugh Jackman'ın canlandırdığı Wolverine'in yanı sıra Aaron Stanford'un X-Men filmlerindeki Pyro rolünü yeniden canlandıracağını ortaya koymuştu.

Filmde Dopinder'ı canlandıran Karan Soni, geçen hafta Variety'ye yaptığı açıklamada filmde "pek çok sürpriz olduğunu" ve Londra'daki sete "pek çok kişinin seyahat ettiğini" söyledi.

Deadpool & Wolverine, 26 Temmuz'da vizyona girecek. Film grevlerden etkilendiği için ilk belirlenen gösterim tarihi olan 6 Eylül 2023'te izleyiciyle buluşamamıştı.


Independent Türkçe, Radio Times, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU