Ukrayna geçen yıl silah üretimini üç kat artırdı

Kiev, Moskova’ya ait 18 SİHA’dan 16’sının imha edildiğini duyurdu

Fotoğraf: AP

Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Aleksandr Kamişin, ülkesinin geçen yıl silah üretimini üç katına çıkardığını ve şu anda ülkedeki savunma sektöründe 500 şirketin çalıştığını bildirdi.

Kamişin bugün televizyonda yer alan açıklamasında, bu sayının 100 devlet şirketi ve 400 özel şirketi içerdiğini ve Ukrayna’nın bu yıl mühimmat üretimini önemli ölçüde artırmayı planladığını da belirtti.

Öte yandan, Ukrayna ordusu, Rusya’ya ait 18 silahlı insansız hava aracından (SİHA) 16’sının imha edildiğini duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre, Hava Kuvvetleri tarafından bugün Telegram üzerinden yapılan açıklamada, Rusya tarafından kullanılan İran yapımı SİHA’ların, başkent Kiev bölgesi de dahil olmak üzere orta, batı ve güneydeki sekiz bölgede imha edildiği ifade edildi.

Ukrayna, Rus ordusuna karşı kazandığı ilk başarıların ardından, son zamanlarda ülkenin doğusundaki savaş alanlarında yenilgiler yaşadı.

Ukraynalı askeri liderler, artan silah ve asker eksikliğinden şikayet ederken, G7 liderleri Ukrayna’yı destekleme sözü verdi.

G7 liderleri, Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en kanlı çatışma olan Ukrayna savaşının ikinci yılı nedeniyle video konferans aracılığıyla bir zirve düzenledi.  

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski de G7 Liderler Zirvesi’ne katılarak, destek çağrısında bulundu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU