Çevrimiçi oyunda uğradığı zorbalık, ABD'li çocuğu intihara sürükledi

16 yaşındaki erkeğin yaşadığı yer olan Michigan'dan yaklaşık 2 bin kilometre uzaktaki mağduru taciz ettiği ileri sürüldü

(Temsili/Pexels)

Bir ergen, ABD'nin Teksas eyaletindeki bir çocuğa çevrimiçi video oyunu üzerinden kendi canına kıyacak kadar vahşice zorbalık yapmakla suçlanıyor.

16 yaşındaki erkeğin, kurbanın yaşadığı yerden yaklaşık 2 bin kilometre uzaktaki Michigan'dan taciz ettiği iddia ediliyor. Teksas eyaletinin Montgomery County'sindeki dedektiflerin ülke çapında yürüttükleri soruşturmanın ardından sanık gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Departmandaki memurlar ilk olarak ocakta Teksas'ın Lockeridge Farms mahallesindeki bir evde ateşli silahla intihar ihbarı üzerine olaya müdahale etmişti.

Kurbanın oyuncu kulaklığı takan bir çocuk olduğu ve "ölüm anında ya da civarında çevrimiçi olduğu" belirlenmişti.

Emniyetten yapılan açıklamada, soruşturmanın çok sayıda arama emri, yasal süreç ve ülke çapındaki birçok farklı eyaletten çevrimiçi oyun topluluğu üyeleriyle yapılan görüşmeleri içerdiği belirtildi.

Michigan'da çocuk yaşta bir erkek şüpheli tespit edildi. Önceki haftalarda şüpheli erkek intihara yönlendirme ve ölüme sebebiyet veren taciz suçundan Montgomery County Mahkemesi'ne çıkarıldı.
 


CBS'e bağlı KHOU, savcıların 16 yaşındaki şüphelinin, intihar edene kadar kurbanı taciz ettiğini açıkladığını bildirdi. Haber kanalına göre, davada itiraf pazarlığı yapıldı ve sanık 18 yaşına kadar denetim altında kalacak.

Olaya karışan her iki tarafın da isimleri, yaşları nedeniyle açıklanmadı.

Emniyetten yapılan açıklamada "Montgomery County 3. Bölge Emniyet Müdürlüğü siber zorbalıkla ilgili soruşturmaları ciddiye almaktadır ve bu vakaları sonuna kadar araştırmaya devam edecektir" dendi.

Montgomery County Savcılığı'na ve Michigan'daki Allen Park Emniyet Müdürlüğü'ne bu soruşturma sırasında yaptıkları yardımlar için teşekkür ederiz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU