Google'dan Drive dosyalarının gizemli bir şekilde kaybolmasına çözüm

Karmaşık çözüm, silinen dosyaları geri getirebilir

(Reuters)

Drive hizmetinden yararlanan kullanıcıların dosyalarının gizemli bir şekilde kaybolduğunu bildirmesinin ardından Google, bir güncelleme ve çözüm sundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son günlerde bazı Drive kullanıcıları dosyalarının görünüşe göre hiçbir iz bırakmadan silindiğini söyledi. Bazılarıysa aylarca sakladıkları önemli belgelerin görünüşe göre kaybolduğunu bildirdi.

Dahası, başlangıçta soruna olası bir çözüm olarak önerilen bir butona basmanın aslında daha da fazla soruna yol açabileceğine dair uyarılmışlardı.

Şimdiyse Google, destek sayfalarında yaptığı bir güncellemeyle bu dosyaları kurtarmak için muhtemel bir yol olduğunu belirterek açıklama yaptı. Ayrıca sorunun yalnızca Masaüstü için Google Drive aracının bozuk bir sürümünü kullanan "küçük bir alt kümeyi" etkilediğini belirtti.

Ne yazık ki düzeltme, dosyaları geri getirmesi garanti olmayan karmaşık bir dizi adım gerektiriyor. Ancak şirket bunun en azından söz konusu dosyaları kurtarmanın bir yolu olduğunu söyledi.

Şirket, kullanıcılara Google Drive'ın kurtarma aracı içeren en son masaüstü sürümünü Mac ya da Windows bilgisayarlarına indirmelerini tavsiye ediyor. Bu aracı kullanmak için menü çubuğundaki ya da sistem tepsisindeki Drive simgesine tıklamak, shift tuşuna basılı tutup ayarlar dişlisine tıklamak ve "yedeklerden kurtar" seçeneğini seçmek gerekiyor.

Bu, dosyaları kurtarma işlemini başlatmalı ve eğer başarılı olursa "kurtarma başladı" yazan bir mesaj görüntülenecektir. Ancak "yedek bulunamadı" yazan bir mesaj da görüntülenebilir, bu durumda bu dosyalar temelli kaybolmuş olabilir.

Yedekleme başarılı bir şekilde başlarsa, nihayetinde "kurtarma tamamlandı" yazan bir mesaj görünecek. Kayıp dosyaları kurtarmak için yeterli alan yoksa, bu durumda bir hata mesajı gösterilecek ve kullanıcıların bazı dosyaları silip tekrar denemesi gerekecek.

Google, bu çözüm işe yaramazsa kullanıcılara destek sayfaları aracılığıyla iletişime geçmelerini tavsiye ediyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU