Henry Kissinger'ın Prenses Diana'ya nasıl kur yaptığı ortaya çıktı

Britanyalı yazar, Kissinger'ın "Korkarım ben dış politika konusunda uzman değilim" diyen Diana'ya verdiği yanıtı açıkladı

Diana ve Kissinger'ın 1995'te New York'taki yardım gecesinde karşılaşması (AFP/Pool)

Britanyalı yazar Jonathan Aitken, 100 yaşında hayatını kaybeden ABD'nin eski dışişleri bakanı Henry Kissinger'ın Galler Prensesi Diana'yı etkilemek için çeşitli numaralar yaptığını yazdı.

ABD'li diplomat Kissinger, 29 Kasım'da hayatını kaybetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aitken 30 Kasım'da Daily Mail'de yayımlanan, "Sevgili dostum Kissinger ve Diana acayip şekilde flört etti ve o güzel kadınlar için çok çekiciydi" başlıklı yazısında ünlü politikacıyla ilgili anılarını yazdı.

"20. yüzyılın en tartışmalı ve yaratıcı devlet adamlarından biriydi" diyen Aitken, Kissinger'ı "eğlenceli ve karizmatik" biri olarak tarifledi.

Şişman ve gözlüklü olmasına rağmen onun kadınlar için karşı konulamaz bir cazibesi olduğunu söyleyen Aitken, 1995'te verilen bir akşam yemeğinde Diana'yla Kissinger'ın arasında geçen anları kaleme aldı. 

Birleşik Krallık'ta 1989 ila 1995'te Dışişleri Bakanlığı yapan Douglas Hurd'ın resmi konutunda verdiği özel akşam yemeğine, 1997'de hayatını kaybeden Prenses Diana ve Henry Kissinger da katılmıştı.

Aitken, dönemin iki popüler isminin karşılaşmasını şöyle anlattı:

Davette Henry'nin Diana'yı etkilemek için cazibesini ve derinden gelen büyüleyici bas sesini nasıl kullandığını gördüm. Diana'nın da kirpiklerini titreterek Kissinger'a söylediği ilk sözlerin şöyle olduğunu hatırlıyorum: 'Korkarım ben dış politika konusunda uzman değilim'

Aitken bu sözlerin karşısında Henry'nin centilmen bir şekilde, "Endişelenmeyin hanımefendi. Bu, çoğu öğrencinin lisans eğitiminde asla bitiremediği bir konudur. Fakat karizmanız, birçok yabancı devlet adamını sizin ilkleri başarabileceğinize ikna etmeye yetecektir" diye cevap verdiğini belirtti.

4KYQ5AJ_Di_jpg.jpg
Yazara göre, Kissinger'ın "Güç en büyük afrodizyaktır" sözüne şaşılmaması gerekiyor (AFP)

 

Adı savaş suçlarıyla anılan Kissinger, Nazilerin iktidarda olduğu 1938'de baskılar nedeniyle Yahudi ailesiyle birlikte ABD'ye göç etti.

Kissinger 1969 ila 1975'te Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı, 1973 ila 1977'de Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Richard Nixon ve Gerald Ford'un iktidarda olduğu dönemde dışişleri bakanlığı yapan Kissinger, dünya kamuoyunda da tartışmalı bir isim.

ABD'nin Vietnam, Kamboçya ve Laos'ta işlediği savaş suçlarının mimarı olarak gösterilen Kissinger, Arjantin ve Şili'deki askeri darbelere de destek verdiği için eleştirildi.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU