Diana'yla arkadaş olan ünlü gazeteci, The Crown'ı hedef aldı

"O kadar da melek gibi değildi"

Diana Frances Spencer, 1 Temmuz 1961'de Birleşik Krallık Norfolk'taki Sandringham yakınlarında doğdu (Reuters)

Galler Prensesi Diana'yla iş dışında yakın bir dostluk ilişkisi de olduğunu belirten Britanyalı gazeteci Piers Morgan, The Crown'da anlatılan hikayelerin tam olarak gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Tarihi drama dizisi The Crown'ın 6. sezonunun ilk kısmı 16 Kasım Perşembe günü Netflix'te yayımlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin kalan 6 bölümü de 14 Aralık'ta izleyiciyle buluşacak.

İlk 4 bölüm Diana'nın 31 Ağustos 1997'de 36 yaşındayken erkek arkadaşı Dodi El Fayed'le birlikte trafik kazasında ölmesine yol açan olayları ele alıyor.

Bu sezon ekranlara veda edecek dizide Prenses Diana'ya Elizabeth Debicki, Dodi Fayed'e Khalid Abdalla hayat veriyor.

"Mesleki ve insani anlamda zordu"

Morgan, 19 Kasım'da The Sun'da yayımlanan, "The Crown, melek gibi Diana'nın acınası bir şekilde sömürüldüğünü gösteriyor. Fakat ben onun da ikiyüzlü bir şeytan olabildiğini biliyorum" başlıklı yazısında, dizide her şeyin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Prenses Diana hayatını kaybettiği zaman Daily Mirror'ın genel yayın yönetmenliğini üstlenen Morgan, kazanın kariyeri boyunca yaptığı en büyük ve en stresli haber olduğunu söyledi.

WhatsApp Image 2023-11-20 at 15.41.43.jpeg
Diana'yla ölmeden 18 ay önce dostluk ilişkisi de geliştirmeye başladığını söyleyen Morgan, bu haberin insani yükünün de kendisi için ağır olduğunu ifade etti (Piers Morgan)

 

Dizide Dodi'nin babası Mısırlı iş adamı Muhammed El Fayed, Britanya Kraliyet Ailesi'ne karşı verdiği savaş uğruna çifti tuzağa düşüren bir figür olarak tasvir ediliyor.

Hatta baba Fayed'in bunun için Mario Brenna isimli İtalyan bir fotoğrafçıya çiftin haberi olmadan görüntülerini çekmesi için bilgi sızdırdığı ekrana geliyor.

Fakat Morgan'a göre olaylar bu şekilde gerçekleşmedi.

Morgan, Daily Mirror'ın kardeş gazetesi Sunday Mirror'ın fotoğrafları, Jason Fraser adındaki başka bir fotoğrafçıdan satın aldığını ifade etti.

WhatsApp Image 2023-11-20 at 15.41.43 (1).jpeg
Bununla birlikte Morgan, fotoğrafçının daha önceden de Diana'nın onu arayıp, yattaki fotoğraflarını çekmek için kendisiyle iletişim kurduğunu söylediğini aktardı (AP)

 

Bilgilerin ortaya çıkmasının önemli olduğunu söyleyen Morgan, "Dizide Diana, hem medya hem de Fayed ailesi tarafından sömürülen melek gibi bir figür olarak gösteriliyor" dedi ve ekledi:

Fakat onun ikiyüzlü küçük bir şeytan olduğunu biliyorum.

Gazeteci Morgan, bir zamanlar dostluk ilişkisi geliştirdiği Diana'yla ilgili, "Konu aşk hayatını ve medyayı istismar etmeye geldiğinde usta bir manipülatördü" dedi.

Diana'nın aynı zamanda The Crown'da asla gösterilmeyen sevimsiz ve ikiyüzlü bir çizgisi de olduğunu söyleyen Morgan, prensesin medyayı kendi gündemine uyacak şekilde nasıl kullanacağını iyi bildiğini aktardı.


Independent Türkçe, The Sun, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU