Prenses Anne "Başka bir hayatta hangi mesleği seçerdin?" sorusunu yanıtladı

Britanya Kraliyet Ailesi'nin en çalışkan üyesi olarak görülen Anne, Whitley Doğa Fonu'yla yaptığı son çalışmayı anlatıyordu

(Reuters)

Prenses Anne, kraliyet ailesi adına onlarca yıldır verdiği hizmetleri değerlendirirken, başka bir hayatta neler yapabileceğini düşünmek için "çok geç" olduğunu söyledi.

Anne, hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Philip'in en büyük ikinci çocuğu ve tek kızı. Kral III. Charles onun abisi, York Dükü Prens Andrew ve Edinburgh Dükü Prens Edward ise küçük kardeşleri.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kıdemli kraliyet mensubu, Britanya Kraliyet Ailesi'nin en çalışkan üyesi olarak biliniyor ve 300'den fazla hayır kurumu ve organizasyonda yer alıyor. Geçen yıl 200'ün üzerinde etkinlik gerçekleştirdi.

Halihazırda en büyük çabalarından biri, her yıl dünyanın dört bir yanından doğal kaynakları koruma yanlılarına 500 bin sterlin (yaklaşık 17 milyon 500 bin lira) değerinde hibe dağıtılan bir tören düzenleyen Whitley Doğa Fonu. Her törene katılan Anne, ödülleri takdim edip katılımcılara konuşma yapıyor.

Anne, nadiren verdiği röportajlardan birinde, çeşitli hayır kurumlarının yönetimine nasıl yardımcı olduğunu The Telegraph'a anlattı.

Röportajın bir noktasında kendisine başka bir hayatta hangi mesleği seçmiş olabileceği sorulduğunda bu soruya güldü ve "belli belirsiz sabırsız" göründü.

Anne, "Sorabilirsiniz ama hiçbir fikrim yok" diye yanıt verdi.

Böyle kaygılara sahip olmak için çok geç. Bir bakıma hayatımın en şanslı yanı geniş bir yelpazeye sahip olmak, çok şey görmek oldu.

Çok özel bir ilgi alanımın olmaması da bir avantaj oldu sanırım. Hepimizin bir şeyleri yapma yöntemleri farklı ve ben Whitley'de, yaptıkları işin pratik yönleri ve onları nasıl destekleyebileceğime [odaklanıyorum].

Bu yıl Charles'ın 6 Mayıs'taki taç giyme töreni öncesinde Kanada'nın CBC News kanalına konuşan Anne, kardeşinin "küçülmüş monarşi" planına şüpheyle yaklaşmıştı.

"'Küçülmüş' [sözünün] etrafta fazladan birkaç kişinin daha olduğu bir günde söylendiğini düşünüyorum" demişti. 

Benim konumumdan kulağa iyi bir fikir gibi gelmediğini söyleyebilirim. Başka ne yapabileceğimizden pek emin değilim.

Anne, Charles'ın nasıl bir hükümdar olacağı hakkında da konuşmuştu.

Charles'ın 64 yıl 44 günle en uzun süre görev yapan Galler Prensi olmasına atıfta bulunarak, "Ne elde edeceğinizi biliyorsunuz çünkü bir süredir pratik yapıyor ve değişeceğini sanmıyorum" demişti.

O kendi hizmet seviyesine bağlı ve bu aynı şekilde sürecektir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU