Eşinden gizli oğluna vegan olmayan yiyecekler veren baba tartışma yarattı

Baba, arkadaşlarının yanında vegan beslenince "yalnız ve dışlanmış" hisseden oğluna vegan olmayan yiyecekler vermiş

Temsili (Pexels)

Eşinin bilgisi dışında oğluna vegan olmayan yiyecekler verdiğini itiraf eden baba tepki çekti.

Reddit'in "Am I The A**Hole" adlı popüler forumuna yazan 32 yaşındaki baba, diğer kullanıcılara kendisinin hata yaptığını düşünüp düşünmediklerini sordu. Geçen hafta paylaşılan viral gönderiye gelen 7 bin 900'den fazla yorumda kullanıcılar, babanın hareketlerini tartıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reddit kullanıcısı baba gönderisine, 8 yıldır evli olduğu 33 yaşındaki eşiyle 12 yaşında bir oğulları olduğunu anlatarak başladı. Çocukları yaklaşık 6 yaşındayken, eşi vegan olmaya karar vermiş.

Baba, "Eşimin vegan arkadaşlarından biri Dominion adlı belgeseli ona gönderdi ve o zamandan beri eşim vegan olmayan yiyeceklere 'iğrenç' diyerek yemeyi reddediyor" diye belirtti.

Uzun bir konuşmadan sonra vejetaryen olmayı, evde ve eşimin yanında da vegan olmayı kabul ettim ve o da bundan memnundu.

Bir diyetisyenle konuştuktan sonra iki ebeveyn nihayetinde oğullarının da vegan bir diyet uygulamasına karar vermiş. Birkaç ay öncesine kadar da gıda kısıtlamalarının sorun teşkil etmediği anlaşılıyor.

Baba, "Birkaç önce oğlumun okul çantasında, harçlığıyla satın aldığı vegan olmayan şekerlerin ve hatta McDonald's burgerlerinin ambalajlarını bulmaya başlayana kadar bu anlaşma rayında gidiyordu" dedi.

Oğlumla konuşunca arkadaşlarının yanında vegan beslendiği için kendisini yalnız ve dışlanmış hissettiğini, onların her zaman kendisinden çok daha iyi şekerler yediğini ve bunun adil olmadığını itiraf etti.

Çocuğunun derdini dinleyen baba, oğlunun vegan okul yemeğini ziyan etmek bir yana, abur cubura para harcamasını da istememiş. Reddit kullanıcısı baba şöyle yazdı:

Oğlumun, esasen ona verdiğimiz vegan atıştırmalıkları çöpe atıp harçlığını bilgisayar oyunları gibi şeyler almak yerine abur cubura harcamasını istemediğime karar verdim, mantıksız bir şeydi.

Baba, "Ama eşimin vegan olmayan ürünler hakkında ne hissettiğini de biliyordum" diye devam etti.

Bu yüzden futbol antremanına giderken oğlumun istediği şeyi almasına izin vermeye başladım.

Sonunda adamın ne yaptığının farkına varan eşi "deliye dönmüş".


Baba, "Eşim, hayvan istismarına olanak sağladığımı söyledi, başka sıfatlar da saydı ve oğlumuzu yoldan çıkardığımı söyledi" diye yazdı.

Eşim artık benimle konuşmuyor, oğlumuz da panikleyip eşime atıştırmalıkları benim aldığımı ve vegan olmadıklarını bilmediğini söyledi.

Öte yandan Reddit kullanıcısı, oğlunun kendisini ele vermesine kızmadığını belirterek şöyle yazdı:

Bunun için onu suçlamıyorum.

Birçok Reddit kullanıcısı babanın viral gönderisine akın ederken, görünüşe göre yorum yapanların büyük bir kısmı adamın oğluna vegan olmayan yiyecekler satın alma çabasını destekledi.

Bir kişi, "Burada 12 yaşında bir erkek çocuktan bahsedildiğini unuttuğumuzu düşünüyorum. Büyüme çağındaki bir erkek çocuğunun yanında zaman geçiren herkes hiç durmadan yediklerini bilir. Kelimenin tam anlamıyla bir günde tüm bir kızarmış tavuğı yiyip yine de yiyecek bir şey arayabilirler" diye yorum yaptı.

Başka biri de şöyle ekledi:

Bence sorun, veganken tüm besinleri almak mümkün olsa da buna ulaşmak kayda değer derecede daha fazla çaba istiyor ve herkes gibi, besin yoğunluğunu azaltmak işe yaramıyor.

Bir kullanıcı, "Herhangi birine vegan diyet önerecek bir doktor tanımıyorum. İhtiyaç duyduğunuz her şeyi almak zor. Bunun bir çocuk için iyi olduğunu söyleyecek birini gerçekten tanımıyorum" diye belirtti.

Bir başkasıysa, "Çocuğunuza vegan diyet dayatmak Almanya'da çocuk ihmalidir ve bu yüzden ciddi yasal sonuçlarla karşılaşabilirsiniz" diye iddia etti.

Öte yandan vegan biri de babanın, oğluna vegan olmayan gıda vererek hata yapmadığında hemfikirdi.

Kullanıcı, "Biz insanlar et yemek için tasarlandık. Vücüdumuz için tamamen normal bir şey bu. Aslında et YEMEDİĞİM için anormal olan benim" diye yazdı.

Bu seçimi yapacak yaşa geldim ve mutluyum. Bağ kurmanın çok önemli olduğu bu kadar genç bir yaşta oğlunuza bunun 'dayatılmaması' gerekir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU