Andrew Tate'in grubunun mesajları ortaya çıktı: Kadınları seks işçisi yapma taktikleri tartışılıyor

Bir ifşacı "Savaş Odası'nın bütün olayı hayatınıza size hizmet eden kadınları almanızla ilgili" dedi

Andrew Tate, kardeşi Tristan'la birlikte Temyiz Mahkemesi'nden ayrılıyor (AP)

Matt Mathers & Martha McHardy

Andrew Tate'in Savaş Odası (War Room) grubundan sızdırılan mesajlarda üyelerin, siber uşaklaştırmayla kadınlara nasıl çevrimiçi seks işçiliği yaptıracaklarına dair taktikleri tartıştığının görüldüğü anlaşılıyor.

Mart 2019'la Nisan 2020 arasında gönderilen mesajlarda 45 potansiyel mağdur tespit edilse de gerçek sayı muhtemelen çok daha yüksek.

BBC'nin ortaya çıkardığı bir mesajda "Iggy Semmelweis" takma adını kullanan bir kişi, kadınların "tüm destek mekanizmasını hayatlarından çıkarmaktan" bahsediyor.

Mesaj şöyle devam ediyor:

Sonra onu gerçek ya da hayali bir ihlalden dolayı cezalandırarak üzerine adımızı dövme yaptırır, ailesinin evini/dairesini/şehrini/ülkesini terk ettirir, bizim için webcam modelliği yaptırır/soyundurur/sokakta müşteri bekletir, bize kız ayarlamasını sağlarız ve bunu tırmandırır, tırmandırır, tırmandırırız.

Tate herhangi bir kabahat işlediğini reddediyor. Tate'in sözcüsü iddiaların "asılsız ve mesnetsiz" olduğunu söyledi.

Açıklamada, "Andrew belgeselde anlatılan hiçbir faaliyet ya da davranışı gerçekleştirmedi ve destekçilerini Gerçek Dünya (The Real World) ve Savaş Odası'na katılmayı düşünmeye teşvik etmekle birlikte, bu kuruluşlarda aktif bir liderlik rolü üstlenmiyor" diye belirtildi.

36 yaşındaki eski kick boksçu ve sosyal medya fenomeni Tate, Romanya'da tecavüz ve insan kaçakçılığından yargılanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erkek kardeşi Tristan ve Tate'in iki ortağı da yasal suçlamalarla karşı karşıya. Hepsi bütün suçlamaları reddediyor.

BBC'nin hazırladığı Andrew Tate: The Man Who Groomed the World? (Andrew Tate: Dünyaya Siber Uşaklaştırma Yapan Adam?) belgeselinde anlatıldığı üzere sızdırılan internet yazışmaları, katılmanın yıllık 8 bin dolar olduğu Savaş Odası'nın "general" denen bir grup tarafından yönetildiğini gösteriyor. Bu kişiler üyelere, kadınları romantik bir şekilde baştan çıkarma, onlara duygusal manipülasyon uygulama, sosyal açıdan yalnızlaştırma ve sonra da web kameralarında performans sergilemeleri için ağlarına düşürme talimatı veriyor.

Üyelere bunu yapmaları Savaş Odası'nın "Pimpin' Hoes Degree" (Or***puları Pazarlama Diploması) anlamına gelen sözümona "PhD" kursu aracılığıyla öğretiliyor.

Bir "general"den gelen bir mesajda, poposunda ciddi morluk ve kesikler olan eğilmiş bir kadının fotoğrafı ve "Kim, ben mi?" sloganı yer alıyor.
 

Andrew ve Tristan Tate
Andrew Tate (sağda) ve erkek kardeşi Tristan, Romanya'nın Bükreş kentindeki Temyiz Mahkemesi binasına giriyor (AP)


Başka bir mesajdaysa "Joe Lampton" takma adını kullanan önde gelen bir üye, bir kadın çalışanın kendisinden şikayetçi olması üzerine kafasına klavyeyle vurduğunu anlatıyor. Mesajda, "Klavyesini alıp kafasına vurdum" yazıyor.

Odaya girdi ve hiç ara vermeden 7 saat çalıştı.

BBC'ye Savaş Odası'nın üyeleri tarafından istismar edildiklerini anlatan iki kadın, her ikisinin de başlangıçta gruptan erkeklerle duygusal ilişki yaşadığına inandığını ancak "aşık çocuk yöntemi" diye bilinen bir stratejiyle manipüle edilerek yavaş yavaş seks işçiliğine yönlendirildiklerini söyledi.

Kadınlar şiddete maruz kaldıklarını, arkadaşlarından uzaklaştırıldıklarını ve itaatkarlıklarını göstermek için adi görevleri yerine getirmeye zorlandıklarını anlattı.

Kadınlardan "Amanda" takma adını kullananı, bir "general"in yüzüne tokat attığını söyledi ve herhangi bir zamanda kazandığının yüzde 80'ini (toplam 95 bin dolar) Savaş Odası'nın iki üyesine verdiğini iddia etti.

Sızdırılan mesajlara göre Savaş Odası'nın üyeleri, kadınlara üyelerin baş harflerini vücutlarına dövme yaptırtmak gibi "itaat testleri" yoluyla kadınlar üzerinde "Pavlovyen koşullanma" uyguladıklarına inanıyor.

Tate'in kuruluşunun eski Satış ve Pazarlama Müdürü Eli, "tarikat" diye tanımladığı Tate grubunun "beynini yıkadığını" BBC'ye söyledi.
 


Eli, "War Room'un bütün olayı hayatınıza size hizmet eden kadınları almanızla ilgili" dedi.

Kendisine "sihirbaz" diyen Iggy Semmelweis'ın War Room'daki rolünü de anlatan Eli, onun "en tepede" olduğunu söyledi.

Gerçek adı Miles Sonkin olan Iggy'nin Andrew Tate'le Savaş Odası'nın kurulmasından bir yıl önce, 2018 civarında tanıştığı ve tarikat olduğu iddia edilen iki kuruluşun eski üyesi olduğu düşünülüyor.

Sonkin'in rolünün, Savaş Odası'nın tüm yeni üyelerine bir okuma listesi ve grubun amaçlarını özetleyen bir manifesto göndermeyi içerdiğine inanılıyor.

Sonkin, Los Angeles'taki evinin önünde karşılaştığı BBC'nin yorum talebine yanıt vermedi.

Andrew Tate'in sözcüsü, The Independent'a yaptığı açıklamada Tate'in "The Man Who Groomed The World'de yer alan tüm iddiaları şiddetle reddettiğini" söyledi.

Savaş Odası ve Gerçek Dünya'daki üyelerimizin gerçek hayatlarındaki başarı öykülerini sergileme kararlılığımız devam ediyor. Geçmişte medyanın bu başarıları haberleştirmede isteksiz davrandığını tecrübe etsek de Savaş Odası ve Gerçek Dünya'nın, bireylerin yaşamları üzerinde yarattığı olumlu etkinin birinci elden anlatımlarını ve kanıtlarını sunmaya açık ve istekli olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Biz buradayız ve medya dinlemeye hazır olduğunda bu hikayeleri paylaşmaya hazırız.

Andrew Tate: The Man Who Groomed the World? perşembe günü saat 23.00'te BBC Three'de yayımlandı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU